Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; fyra bilder samt tankar om igår!

Fyra bilder från gårdagens tävling. Ida-Holly är ju numera 7 år, vi får alltså slåss om priserna ihop med de vuxna hästarna. Hur sjukt är inte det ändå?!

Jag startade i avdelning B igår och jag kommer fortsätta att rida mycket i unghästklasserna. Hellre hoppa en klass högre felfritt i avdelning B än att slåss om priserna i klassen under.

Jag brukar variera mig en hel del mellan avdelning B & A även på vuxna hästar. Det beror delvis på när klasserna ligger på dagen (ibland kan det spela roll om jag har t.ex. annat planerat samma dag). Men mest beror det på syftet med klassen. Ska jag rida en lugn träningsrunda så är det onödigt att starta i avdelning A, speciellt eftersom att det kostar mer pengar.

För mig är det viktigt att välja mina tillfällen att försöka ta en framskjuten placering. I en riktigt snabb omhoppning kommer min häst att få kämpa mer, om den får göra det varje tävling så kommer det inte att bli bra. Samma sak om jag alltid startar den högsta klassen som vi kan rida. Jag tillämpar samma princip gällande att starta en eller två klasser, det beror helt på syftet och vad som är lämpligt just vid tillfället. Det gäller att välja sina tillfällen och klasser smart så att jag aldrig tar för mycket av mina hästar. Det är delvis tack vare detta som mina hästar har varit så jämna i sina resultat under de senaste åren. De vet att jag inte kommer att försätta dem i jobbiga situationer. De är alltid motiverade till att hoppträna och hopptävla!

Vad var då syftet med gårdagen? Ida hade endast gjort en hopptävling inomhus innan gårdagen, en del utav syftet var alltså att träna på att tävla inomhus. Jag vet inte riktigt hur hon skulle vara, därav valet att hoppa 100 cm. Jag tycker att vi är ganska färdiga med 100cm, därför kunde jag med gott samvete anmäla till 110 cm också för att få mer träning. Dessutom var det den allra första tävlingen för året och en liten avstämning hur känslan är på tävling och vilka/vilken klass vi ska hoppa nästa gång. Jag har spanat in ytterligare en inomhustävling framöver och gårdagens tävling fick mig övertygad om att vi skulle kunna testa på en 120-klass då. Hon har hoppat där innan, så jag tror att det blir bra!

Publicerat iHållidejPersonligt/ÅsikterTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *