Hoppa till innehåll

VILL IGÅNG

Först var jag sjuk. Sedan var jag frisk. Sedan var Ida lite lätt svullen i ett ben. Sedan var jag sjuk igen. Dåligt väder överlag. Sedan reagerade Ida & Palle i hovarna. Ida har påverkats negativt av snösulorna och blivit lite öm i sulan. Skoddes om med lädersula. Palle öm i sulan eller sömtryck, svårt att veta. Han är känslig i hela hovarna. Han har alltid varit diffus dessutom, svårt att få en tydlig reaktion med tången. Detta kom både som en överraskning och inte på samma gång. Palle har haft tre hovslagare och han har varit lurig att sko för alla. Hovslagaren jag har nu har varit jättebra. Det har rullat på bra utan några problem, så pass att jag börjat slappna av helt och bara anta att det ska gå bra. Nu är jag tillbaka med att vara rejält på alerten.

Ida ser nu fin ut (pepparpeppar), men Palle är inte riktigt 100, tyvärr. Han fick en ganska rejäl reaktion i vänster fram, det har släppt till 90% men är lite kvar. Lutar åt att det kanske måste göras ytterligare en korrigering. Han har fått promenera ca 2 kilometer idag. Han är fin i skritt. I trav på böjt spår i vänster varv ger det sig till känna.

Ida-Holly har jag ridit ut idag, superpigg och glad. Härligt!

Hade förhoppningen att köra på med hästarna i helgen då det kommer bli svårare nästa vecka. Men vad säger vädret? Jo, att det ska bli storm. Jag har redan ställt in morgondagens planer. Än så länge har det inte dragit igång, stormen drar troligtvis in nu under eftermiddagen. Tänkte försöka att hinna iväg med Lillan nu efter lunch. Ska bara rasta av henne på linan. Att komma igång med inridningen igen får vänta lite till.

Ironin i att jag delade med mig av veckans planer i måndags och så hinner det bara gå ett dygn innan allt skiter sig. Baah! Bara att gilla läget. Som jag tidigare nämnt så är det viktigaste att hästarna är fräscha på det stora hela, men självklart blir jag besviken när planerna grusas gång på gång. Vill bara igång!!!

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *