Hoppa till innehåll

VÅRAT STALL

Här kommer ett inlägg som alltid efterfrågas med jämna mellanrum. Nämligen hur det ser ut här hemma. Mitt stall är i själva verket mina föräldrars stall. Stallet står på deras tomt, men eftersom att jag bor granne med mina föräldrar så ser jag deras hus, stallet och vår vinterhage genom fönstret. Det gör det dessutom väldigt lätt för mig & mamma att dela på stallet. Perfekt!!!

Tog denna bild kort efter att vi tvättat stallet, därav det blöta på stallgången.

Vi har ett stall på fyra boxar, en foderkammare, en sadelkammare och ett utrymme för att förvara höet i. Utöver det har vi en ridbana (snarare en oval volt) på ca 20×25 meter. Vi har en vinterhage bakom stallet som hästarna går i under vinterhalvåret. Bakom mitt hus finns ytterligare en hage som vi varierar med under sommarhalvåret. Under sommaren går dessutom hästarna fram & tillbaka mellan stallet och sommarhagen som ligger ca 1 kilometer bort. Den är enorm. Den är inte våran, men vi är väldigt glada för att ha kunnat använda den i alla år.

I boxen till höger förvarar vi torv. I dörren rakt fram finns allt hö. I dörren till vänster är vår foderkammare, där förvarar jag även alla schabrak.
 Benskydd & borstar förvaras i stallgången på det sätt som ni ser på bilderna. Tränsen hänger i sadelkammaren där vi även har våra sadlar, vissa täcken, hjälmar och massa annan utrustning.
I vinterhagen så har vi ett vindskydd. 

Det är helt klart lite jobbigt att vara beroende av att åka iväg så mycket för att komma till en riktig ridbana. Däremot är jag väldigt lyckligt lottad med FANTASTISKA ridvägar och massor av rundor att rida. Det har det gått en järnväg här för länge sedan. Järnvägen är borttagen sedan länge, men den raka fina vägen som rälsen en gång gick på finns såklart kvar. Perfekt för konditionsträning!

Publicerat iPersonligt/ÅsikterUtrustning

2 kommentarer

  1. Malin V Malin V

    Vad fint ni har det! Precis allt som behövs 🙂 Skönt också med bra ridvägar, det är ju guld värt!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *