Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; öppen bana! *FILM*

Idag åkte jag & Ida på öppen bana, men inte med det vanliga konceptet där det liknar en tävlingsbana, denna gången var det en gympabana. Perfekt ju! Dessa koncept är perfekta för mig som sparar otroligt mycket tid genom att jag inte behöver bygga fram, det tar längre tid än vad man tror, speciellt ihop med resan.

Kolla så fint!

Ida kändes kanonfin, men bommarna på böjt spår var en utmaning i höger varv. Det är något som jag vet om, och jag brukar sänka svårighetsgraden när jag tränar själv genom att det kan vara färre bommar eller att de ligger på marken. Hellre rida två bommar liggandes riktigt väl än fyra stycken på ett sämre sätt. Men ibland måste man testa också, det valde jag att göra idag. Det blev lite blandad kvalite i höger varv. Vänster varv var riktigt bra.

Jag valde också att testa att väva ihop allting, att först rida bommarna i ett varv för att sedan byta varv över studsen och sedan rida på bommarna i andra varvet (ni ser det i filmen). Rullade på så en liten stund. Det var svårt. Jisses vad fort allting kom. Det gick bättre när jag tog en sak i taget under uppvärmningen, men att väva samman allt gick helt klart bättre än förväntat. Dessutom kunde jag glädja mig åt att Ida gjorde två saker riktigt bra som hon varit lite sämre på, dels att landa i rätt galopp men också att hon gjorde studsen MYCKET BÄTTRE än tidigare. Innan har hon liksom blivit som en ostbåge och lagt all sin vikt på höger bog, rent av lite otäckt att hoppa studs tidigare då hon lade vikten så fel. Kände inget av det idag. Vilka framsteg.

Supernöjd!

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *