Hoppa till innehåll

5 ”SAKER” JAG FÖRSÖKER UNDVIKA GÄLLANDE RIDNING & HÄSTAR:

💖Att använda ord som SKA, BORDE eller MÅSTE på regelbunden basis. ”Hästen ska…”, ”jag ska…”, ”jag borde…”. Det är ord som lätt skapar press eller frustration, har man många sådana meningar för att beskriva sin ridning/träning av häst så tycker jag att man ska byta ut dem. 

💖Att ta mer än vad jag får av hästen. Jag kan be och jag kan få, men jag kan inte ta.

💖Bli arg. Behövs ingen förklaring på detta va? 

💖Krimskrams. Jag älskar utrustning men försöker att någonstans hålla det enkelt. 

💖Att bråka med hästen i onödan. Palle gillar t.ex. inte att bli klippt/rakad på vissa ställen så jag skiter helt enkelt i det. Han har gått från stressad till lugn i samband med klippmaskinen så länge jag gör det enligt vår rutin. Varför bråka av rent estetiska skäl eller bara för att det ”ska gå”. 

💖Att planera ridpassen och sätta upp förväntningar på det som ska uppfyllas. Jag hade mer mål och förväntningar på mig själv & hästarna förut, det är något jag lärt mig att bromsa för att kunna vara mer närvarande och fokusera på rätt sak. Jag sitter upp och är ”här & nu” istället. Jag planerar ridpassen i stort, men låter dagsformen på min häst bestämma vad som behövs just idag. I slutändan så är det just det som tar oss framåt. För någon annan  ryttare som kanske lite halvt planlöst rider omkring så kan det ju vara just mål & planering som man behöver mer utav. Denna och alla punkter ovan gäller ur mitt perspektiv. 

Publicerat iPersonligt/Åsikter

En kommentar

  1. Sandra Sandra

    Bra punkter 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *