Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens öppen bana! *FILM*

Jag är så nöjd att jag egentligen inte orkar skriva något, haha. Det får bli en kort sammanfattning.

Hållidej var jättefin idag. Så peppad och motiverad. Så framme. Vi värmde upp och tog banan på en låg höjd. Sedan valde jag 5 hinder som vi höjde, och sedan höjde vi dem ytterligare en gång. Hinder nummer 1 var ganska lågt, resterande 4 hinder låg på 135cm, 130cm, 125cm och 145cm (!!!). Jag kan bara säga wow, vilken häst. Bäst, bäst, bäst!!!

Hållidej över 145cm.
Det är inte varje dag jag klämmer ett hinder av den kalibern, klart att det måste dokumenteras, haha. Synd bara att det alltid ser så mycket lägre ut på bild, hehe.

Några klipp för er som vill se. Det sista hindret i filmen är det på 145cm. Efter det tog vi en liten paus innan hon fick galoppera över ett litet hinder för att sedan övergå till att först galoppera av något varv och sedan trava av. Jag gillar att avsluta med ett lågt hinder så att de får en lättsam & enkel avslutning. Ida-Holly hade tagit i, så hon hade väldigt mycket ”go” kvar när vi skulle trava av. Så fort hon slappnat av några meter så hoppade jag istället av och ledde henne i ett par minuter så att hon verkligen kunde känna sig klar och släppa arbetet.

Publicerat iHållidej

2 kommentarer

  1. Malin V Malin V

    WOW! Så hon hoppar!! 😀 Du har verkligen plockat fram en fin häst ur henne!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *