Hoppa till innehåll

DAGENS TANDLÄKARBESÖK

Idag har Palle & Ida-Holly varit hos Sara Nyman som är hästtandläkare.

Vi började med Ida-Holly, och hon såg jättefin ut i munnen. Mycket lindrig betselöverslitning. Bra att veta. Annars jättebra. Hennes bett från Bomber var perfekt tillpassat. Bettet från WTP var tyvärr lite långt. Jag fick inget förbud, men om jag ska passa betselöverslitningen så är det bäst att inte använda. Skönt med ett gott betyg.

Palles tur.

Sara har tittat på Palle tre gånger tidigare. Men nu var det fyra år sedan sist. Han hade från början en kraftig betselöverslitning som jag försökt att få bukt med, det har i stort sett varit oförändrat genom åren men nu var den borta!!! Han var jättefin i munnen. Han har ju inte varit riktigt nöjd det senaste, och hans akilleshäl är egentligen att han inte har särskilt mycket plats i munnen. Dessutom blir det faktiskt mindre plats i hästens mun när den blir äldre. Eftersom att han varit så pass fin bettlöst så hoppas jag att det är så. Sara erbjöd mig att låna ett bett som hon tänkte skulle passa, men jag köpte det direkt. Om inte Palle gillar det så gör säkert Ida-Holly det. De har olika storlek, men just det bettet funkar okej för dem båda eftersom att det är oledat. Skönt med ett gott betyg även här.

Så skönt att de båda har en bra munhälsa. Jag vet att jag rider med en mjuk hand, men hästarnas munnar är känsliga och inte gjorda för bett. Hur jag än gör så leder det till ett tryck som också kan leda till ett slitage. Just därför känns det extra viktigt att kolla dem då & då. Även om vi ska göra lite små justeringar för att det ska bli perfekt så är jag på rätt spår sedan innan. Känns alltid bra att få ett kvitto på det, jag vill ju inget annat än att mina hästar ska må bra.

Vårat nya bett! Det är lite smalare än många andra bett = tar mindre plats.
Det blev faktiskt en ny bok också.
Publicerat iHållidejHeart PaalUtrustning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *