Hoppa till innehåll

EN MENTAL SPORRE

Ju längre jag kommer i ”En mental sporre” av Johanna Lassnack så inser jag hur långt jag faktiskt redan kommit i min mentala resa. Jag har samlat på mig många verktyg & insikter de senaste åren som jag aktivt använder i min resa med hästarna. Mycket utav det jag redan gör återkommer i boken, men på vissa områden så tillkommer en dimension som jag ska dra nytta av, det kanske gör att jag kan vässa dessa förmågor lite till.

En utav mina starkaste sidor som tävlingsryttare är att jag i regel alltid är bäst när det gäller. När jag läser boken så inser jag att jag har ett mer noga utarbetat system än vad jag trodde först, jag har inte riktigt tänkt på det eftersom att det går på automatik.

När jag läser boken så inser jag också att jag har drag av att vara en perfektionist, även om det är något som jag till viss del jobbat bort då det har påverkat mig negativt. Ibland kan jag hamna i fällan av att jag borde göra mer, ”om jag gjorde mer och hade mer skulle jag vara ännu bättre”. Men det är en farlig fälla att hamna i, det gäller att göra det bästa utav sina förutsättningar. Och det jobbar jag på hela tiden. Perfektionisten inom mig kunde störa ihjäl sig på en runda med 4 fel, nu vet jag att en bra runda med 4 fel är ett bra steg på vägen och kommer att ge mig resultat. Bra prestation leder till bra resultat, nästa gång ligger bommen kvar.

Jag har kommit ungefär halvvägs i boken men kan rekommendera den redan nu!

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *