Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; dagens ridpass!

Om vi ska spinna vidare lite på inlägget med mål och vad som krävs för mer poäng i MSV C så är det att stärka honom mer. Jag skulle vilja att han vinklade in sitt bäcken lite mer och orkade hålla samlingsgraden och bjuda framåt i detta. Öka kvalitén på arbetet genom kroppen. Han behöver också bli mer elastisk för att kunna visa upp en större skillnad i mellangångarterna. Jag väljer dock att rikta mer fokus på det förstnämnda, när vi uppnår ett ännu bättre arbete igenom kroppen kan vi också nå nästa nivå i elasticiteten. Samlingen behövs för att göra bra mellangångarter, därför börjar jag i den änden. Utan bärighet i mellangångarterna får jag ändå bara spring på bogarna.

Jag rider inte Merry så ofta, och självklart vill jag ta varje tillfälle i akt att öva på dressyren. Men idag bestämde vi oss faktiskt för att hoppa lite. Behövs av flera anledningar.

1. Han hoppar väldigt bra och det betyder att det hjälper honom att använda musklerna på ett bra sätt = bra stärkande träning!

2. Han tycker att det är roligt och vi alla vet ju vikten av variation.

3. Eftersom att han tycker att det är roligt så får jag lite extra bjudning och mekanik i galoppen. Det gör att han kommer loss mer och vi får en lösgörande effekt.

Han har inte hoppat alls mycket under det senaste året så han tyckte verkligen att det var superkul! Vi höll det enkelt och red över lite kryss bara. Höll igång under lite längre sekvenser så att vi fick lite konditionsträning på köpet.

Superkul som sagt!!!
Publicerat iExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *