Hoppa till innehåll

28 DECEMBER

Idag för 9 år sedan gick Palle igenom besiktningen och blev min. Ida-Holly besiktades samma datum för 4 år sedan och blev strax därefter våran också. Jag har hyllat dem båda så många gånger så att det är tröttsamt, jag ska låta bli det idag. Istället kommer några tidiga bilder, vissa visade sedan innan och några ovisade. Vi börjar med Palle:

Första bilden på Palle här hemma. Precis hemkommen. Det var isgata i backen de sista 200 metrarna upp till stallet och vi var rädda att bilen inte skulle orka upp. Jag fick lasta ur min splitternya häst i mörkret på en glashal väg för att sedan leda honom den sista biten hem medans mamma fick gasa upp med ekipaget. Kanske inte riktigt det man vill göra med sin nya unghäst, men det gick bra som tur var.
Dags för den allra första ridturen här hemma.
Pigg & uppspelt, men också skötsam.
De kommande ridturerna var det slut med att vara skötsam. Han hade otroligt mycket energi och blev alldeles knäpp. Jag minns att jag tvingade med mamma på denna ridturen för att få hjälp att lösa situationen.
Bland de första gångerna vi åkte till ridhus. Där skötte han sig kanon.
Dags för vår första tävling. Här är Palle 6 år och jag är 17 år. Palle hade ibland världens show på tävlingsplatserna i början, mamma fick hålla oss i ett stadigt grepp.
Laddad.
Han var kanon inne på banan. Felfritt i vår första start och starten på en lång & rolig karriär. Många fler rosetter har det blivit sedan dess.
En bild från en annan tidig tävling i Bankeryd några veckor senare.
Uteritt. Otroligt att Palle varit med så länge att han varit här när Virvla var här.
Nöjda efter att ha provat terräng för första gången. Och ja, han var suverän såklart.

Ida-Hollys tur:

En utav de bilder som Ida-Hollys uppfödare Mia skickade till mig när jag lagt ut en annons på FB att jag letade häst. Hon skickade en film också och då blev jag mer än övertygad. Vi åkte och tittade på henne, vi bestämde oss snabbt. Det var henne vi skulle ha.
Första dagen här hemma! Vi släppte ut dem i två separata hagar först, det skulle vi inte gjort. Ida-Holly tyckte det var töntigt att hon skulle gå själv (vi hade för avsikt att släppa ihop dem någon dag senare när underlaget var bättre), så hon hoppade ut ur hagen. När de andra hästarna såg att hon rymt sprang de igenom tråden och ihop stormade de iväg i galopp. Jag var inne hos mamma & pappa när det hände och när jag av en slump tittade ut genom köksfönstret ser jag de tre hästarna galoppera iväg på grusvägen. Paniiiiiik, haha. Vi kastade oss ut och jag följde spåren utav dem som ledde upp till sommarbetet ca 2 kilometer bort. De hade stannat till där uppe och när jag kallade på Palle så kom han. Strax därefter fick jag tag på Ida-Holly och började att gå hemåt. Mamma häst Eolus fick springa med oss lös tills mamma mötte upp oss en liten bit från hemmet. Alla klarade sig utan skråmor som tur var. De fick gå ut i hagen tillsammans efter det, haha.
Första eller andra gången jag rider Ida-Holly.
Treårstest! Foto: Pernilla Hägg
Hon var helt suverän och hoppade 8-8.
Hållidej 3 år. Mycket spännande att vara på ny plats sa hon och blåste upp sig.
3 år och pålitlig.
4 år och redo för sin första dressyrträning.
Och här är hon redo för sin första Pay n Jump.
Det blir många första gånger i början. Här är vi på vår första tävling. Ida-Holly var exalterad, laddad och förvirrad. ”Varför springer alla!?!?” ”Vad gör vi??!!” ”Vad är detta?!”
Trots en något turbulent framridning så gjorde hon ett strålande jobb inne på banan och startade sin karriär på bästa vis. Duktig!
Publicerat iHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *