Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; lite hoppning på egen hand!

Jag & Ida-Holly hoppade i söndags! Jag har försökt att hoppa henne lite mer under höst/vinter, ändå har det blivit på gränsen till för sällan. Vi var på gång och hade precis blivit lite varma i kläderna när jag blev sjuk, plötsligt rann det iväg lite igen. Kände att jag inte ville låta det gå ännu längre tid så jag anpassade övningarna och ridpasset efter rådande läge så att hon ändå kunde få ett par språng i kroppen. Det blev ett ganska kort ridpass på strax över 30 minuter.

Hon var kanonfin och gjorde mitt jobb enkelt. Hon tyckte det var roligt att hoppa och jag tyckte det var lika roligt att hoppa henne. Superhärlig & enkel. Bäst.

Jag lade en bom ca 6,30m innan räcket & oxern för att göra det enkelt för mig själv, sedan rullade vi över ett par gånger. Avslutade med räcket på 130cm och oxern på 125cm. Målet med mina egna ridning var främja en god rytm och hålla henne framme. Hon var pigg, så det skötte sig självt. Ida-Holly trycker inte alltid igenom språnget till 100%, hon kan landa lite nära bakbommen och behöver träna på att hoppa uppåt & framåt samtidigt. Att ta sig framåt inte bara före hindret utan över & efter också. Det har varit något som vi jobbat lite på under hösten och denna gången satt det riktigt bra. Supernöjd.

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *