Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; tävlingsresumé 2021!

Årets stora mål med Merry var att debutera MSV C, och helst bli stabila/känna sig hemma på den nivån.

Vi debuterade MSV C redan på årets första start. Tävlingarna började inte förens i juni så vi var mer än redo att testa vingarna. Det är alltid lite pirrigt att debutera en ny klass, ju högre upp vi kommer ju tuffare motstånd möter vi. Kanske känns skillnaden extra stor eftersom att han är en ponny. Hästarna vi tävlar mot är helt enkelt lite häftigare & flashigare i regionala MSV-klasser än vad de vanligtvis är i en lokal LA. Vi fick iallafall till en debut jag var mycket nöjd med och vi belönades med 63% och en andraplats, en bra början!

Nöjda efter en bra debut i MSV C:1.

Under sommaren/tidig höst fick han några veckors vila och två starter i LA:3. Vi fick inte till det riktigt på någon utav starterna och hamnade på 65-66%.

Jag & Merry inför start i LA:3. Han var suverän, dock ett omslag i den förvända galoppen som kostade för mycket för att vi skulle bli placerade.

I början av oktober gav vi oss på MSV C igen. Merry var galet pigg och lite spänd denna start, jag hade fullt upp med honom. Han kom aldrig riktigt till sin rätt i travprogrammet men lagom till galoppen kände jag ”wow”. Han var super! Denna gången red vi ihop 64% och blev dessutom placerade, denna gången en tredjeplats!

Löjligt nöjd!

Det tog inte lång tid innan vi gjorde vår tredje start i MSV. Denna gången hade jag också fullt upp inne på banan, men inte med att kanalisera energin rätt utan att få energi. Framridningen hade blivit för lång för att han skulle orka vara energisk inne på banan. Han föll isär och orkade inte vara där han behöver vara för att samla bra poäng. Han kämpade fint för mig och genomförde allt (även om det såg lite ansträngt ut). Vi fick 63% denna gång.

Han var väldigt fin på framridningen dock. Kolla bara!!!

Sedan var det dags för årets sista start och vårt fjärde försök i MSV C. Jag fick min bästa känsla hittills och vi presterade ungefär så bra som man kunde förvänta sig av oss just då. Vi belönades med 65% vilket är nytt personbästa i den klassen, det kändes verkligen som ett lyckat avslut på året.

Jag & Merry inför årets sista start.

Förra året var jag lite osäker på hur vi skulle hävda oss i MSV C. Och vi kanske aldrig kan hävda oss och briljera på ritter med 70%+ i MSV C som vi har gjort i snäppet lägre klasser, men det finns helt klart mer poäng att hämta. Målet att debutera MSV C och att bli stabila där tycker jag att vi lyckades med på en gång. Samtliga domare har varit väldigt överens och två utav ritterna har varit helt utan betyg under 6 poäng. Vi har där att göra alltså.

Även om denna säsong inte blev så lång så var den ett viktigt steg i hans & min karriär. Stort tack till Johanna för att jag fått styra runt honom ännu ett år och ett stort tack till Merry för att du är en utav de bästa tävlingspartners jag fått ta del utav.

Publicerat iExtrahästar

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *