Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; tävlingsresumé 2021!

Tävlingarna drog inte igång förens i juni månad. Under våren passade jag & Ida-Holly på att träna våra sista hoppträningar för Jens samt träna terräng inomhus två gånger. Hon tog stora kliv framåt och vi hoppade enstaka hinder på 130-140cm. Vi var mer än redo för att tävlingarna skulle dra igång! 

Att få testa på språng på 140cm var häftigt och det gav ny motivation och inspiration till fortsatt utveckling. Jag har alltid trott på Ida-Holly, men jag måste erkänna att 2021 har fått mig att drömma lite extra om vad som skulle kunna bli möjligt i framtiden.

Dressyrpass på egen hand under april. Jenna som tagit det fina fotot.
Maj och tävlingarna närmar sig. Här tränar vi lite på egen hand. Jenna är fotograf igen.

Vi gjorde årets första tävling i Aneby, då var det början av juni. Vi red 90cm på fredagen för att stämma av tävlingsnerverna. Det var ju länge sedan vi var ute sist. Ida-Holly kände sig som hemma, på söndagen åkte vi tillbaka för att starta 110cm. Kändes lite som att debutera på nytt. Vi hade bara ridit en 110-klass innan denna, och det var förra året. Eftersom att det varit tävlingsuppehåll så var det ca 8 månader sedan. Ida-Holly kändes verkligen hur fin somhelst och hoppade felfritt precis som hon även gjort i 90cm. 

110cm.

Sen var det dags för 100 + 110cm i Bankeryd. Felfritt i 100cm & ett nedslag (4 fel) i 110cm. Inte den bästa känslan men ändå bra rundor!

Framridning i Bankeryd.

I juli tog vi en sväng till Holaveden och startade en LB:1. Ida-Hollys andra start i dressyr. Gick mycket bra för att vara oss. Vi red ihop 64,8%!

Jag & Hållidej på framridningen till vår start i Holaveden. 

Mellan alla tävlingar så tränade vi dressyr också. Ovan sen ni årets bästa träning. Det gick SÅ bra!!! Jag är så glad att jag får lära av Ulla, det har känts extra viktigt iår när jag förlorat min hopptränare. Ulla är så mycket mer än en dressyrtränare, vi har en dialog om alla tävlingar och om hästarna i ren allmänhet. Mycket viktig person i teamet.

Sedan var det dags för 100 + 110cm igen. Felfria i 100cm och ett nedslag i 110cm. Jag var supernöjd med henne! 

Tävlingen efter det startade vi 110cm och debuterade i 115cm. Hon hoppade felfritt i båda klasserna och jag var så himla glad! 120cm började kännas inom räckhåll.

Glada efter felfria ritter i 110 + 115cm.

Nästa tävling blev en LB:1 på hemmaplan. Det gick ganska dåligt. 60% red vi ihop denna gång. 

En vecka senare gjorde vi ett nytt försök, LB:1 i Jönköping. Gick mycket bättre. Vi gjorde ungefär så bra ifrån oss som vi kunde just då och red ihop 64%. 

Sedan var vi framme vid en stor dag. Debut i 120cm. Och som hon gjorde det. Hon var verkligen helt suverän!!! Hon hoppade enkelt felfritt och gav mig en otroligt bra känsla. Jag åkte hem stolt som en tupp, mallig och alldeles löjligt nöjd som bara en ryttare kan vara, haha.

Fin rosett också!

Årets sista tävling gjorde vi i början av oktober. Den ägde rum i Linköping och vi passade på att debutera på hopptävling inomhus. Vi skuttade runt felfritt i 100cm och hade två nedslag i 110cm. Hon kändes lite nonchalant. Lite avslagen känsla med två nedslag, samtidigt så var jag väldigt nöjd med att gjorde sin första tävling inomhus på ett strålande bra sätt.

Jag hade gärna gjort några fler starter, men jag känner ändå att vi hunnit med det viktigaste. Precis som föregående år så har hon presterat otroligt bra. Hon har gjort över 30 starter totalt i hoppning och det är bara en ynka gång hon haft 8 fel. Alla andra starter är felfria eller med 4 fel. Otroligt bra statistik. Hon känns väldigt världsvan och bekväm med tävlingar. Vi har lite mer rutin att hämta inomhus, men annars känner jag att hon fått se sig mycket omkring dessa år som unghäst. Hon har hoppat många små klasser där hon samlat självförtroende & rutin, hon gillar verkligen att tävla och hon är verkligen en underbar häst. Nästa år blir hon 7 år(!!!) och då hoppas jag på att vi ska samla på oss fler bra rundor i 120cm och kanske debutera 125cm. Hur spännande?!

Jag & Ida-Holly har hoppat på egen hand nästan hela året. Vi har kompletterat med tre hoppträningar för Jenny (JK’s häst) och jag tänker att vi fortsätter så tills vidare.

Jag är så tacksam för att vi har en häst som Ida-Holly. Jag är också väldigt tacksam för alla i teamet som har gjort året möjligt. Alltifrån hovslagare Emelie, Ulrika & Mari som känner igenom henne, dressyrtränare Ulla, Jenna som alltid ställer upp och såklart min familj som hjälper till på olika sätt. Och nog finns det fler som har ett finger med i spelet på något sätt. Tack till alla er och slutligen stort tack till er som hejat och hejar på mig & Ida-Holly!

Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *