Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; gårdagens hoppträning!

Igår kväll var jag och hopptränade med Ida-Holly för Jenny igen, i 13 minusgrader!!! Som tur var gick träningen bra, så det var värt att frysa lite.

Vi fick träna på att rida omhoppningssvängar/korta vägar. Jag valde att hålla mig på ca 100cm i höjd så att jag kunde vända lite snävare än vad jag brukar göra. Eller vadå brukar, haha. Ida-Holly är ju bara 6 år och någon vidare träning på omhoppningssvängar har vi väl aldrig gjort. Jag är väldigt stolt över henne. Hon följer mig så fint och var jätterolig att hoppa igår. Nästa år blir hon 7 år och då kanske det är dags för lite omhoppning, så det var ju lägligt att träna lite på det.

Ida-Holly är lite ”valpig” att hoppa ibland. Hon blandar sprången lite och kan vara lite nonchalant. Under uppvärmningen fick jag rulla på hinder med en eller två galoppbommar innan, de hjälpte mig att hålla hennes galopp aktiv och få ett bättre språng. De korta vägarna blev sedan ett bra komplement, när uppgifterna kommer snabbare så måste hon vara lite mer aktiv och fokusera mer, och det gjorde hon bara bättre & bättre under träningens gång.

Det var en rolig och nyttig träning kan vi sammanfatta det hela som. Jag hade en bra grundkänsla och kunde jobba med våra svagheter. Ida-Holly var väldigt positiv och glad!

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *