Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens ridpass!

Jag har känt att jag kört fast lite med Ida-Holly det senaste. Hon har varit stressad och svår att rida. En annan ryttare hade tyckt att hon är lite het och gillat det, men det gör inte jag. Jag vill ha avslappnade, lugna & harmoniska hästar. Hon har lätt för att bli lite stissig, och vi har haft sådana perioder tidigare. Hon är en känslig häst och det är inte mycket som behöver störa.

Bara för att man hamnar i en sämre period eller får ett dålig ridpass så tycker inte jag att man i panik ska börja ändra på upplägget. Det är ju upplägget vi har nu som lett oss fram till så mycket bra. Det gäller att lita på processen, det kommer. Is i magen. Träning ger färdighet och inget går spikrakt uppåt hela tiden. Det är bakslag och platåer. Det är så vägen ser ut. Med det sagt så menar jag inte att man aldrig ska ändra på saker, bara att man ska sitta i båten och ta det lugnt. Inte börja ändra på saker hej vilt.

Jag valde att ändra på lite saker till dagens ridpass. Jag känner att jag varit tålmodig nog och försökt att rida bra, nu är det dags att börja experimentera lite. Självklart har jag haft och har några teorier om varför det blivit som det blivit. Hon har varit suverän när vi hoppat och sett kanon ut på lina. Det är när vi ska rida dressyr som det knyter sig. Idag testade jag att rida dressyr i hoppsadeln istället, och vad ska man säga? Hon var suverän!!!

Hon var lugn, balanserad och otroligt lätt & trevlig att inverka på. Hela hon andades positiv energi. Min häst var tillbaka. Från bedrövelse till lycka. Jag red ett ganska kort ridpass och nöjt från start till mål. Äntligen kände jag hur hon bar på bakbenen och hur rörelsen gick igenom hela kroppen fram till en jämn och perfekt känsla i handen. Nu blir det att nöta på hoppsadeln och hoppas på att detta håller i sig. Dressyrsadeln får vi checka någon gång framöver.

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *