Hoppa till innehåll

HÄLLEBO MERIADOC; mer om lördagens tävling!

Dags att prata lite mer om Merrys start i lördags. Vi velade lite innan, om vi skulle köra LA eller MSV C. Även om vi inte fick till det i Tranås kände jag att han i stort sett var tillbaka i form. Eller han kändes superfräsch rättare sagt. Stark & motiverad. Dock har han inte jobbat mot den samling som MSV C kräver, eller programvägarna sedan vi sist startade för 3,5 månad sedan. 

Ägare Johanna testade lite programvägar i veckan och det kändes okej. Så vi körde på. Det jag var lite orolig över var galoppen, men den blev programmets höjdpunkt. I den inledande delen i trav var han ganska spänd, tyvärr.

I galoppen kände jag verkligen att jag kunde komma till punkten där jag verkligen kunde visa upp honom. Man är ju trots allt där för att bjuda på en show😉 Domaren tyckte att det började se skapligt ut också och vi gick från nästan rakt igenom 6:or i traven till i stort sett 7:or rakt igenom i galoppdelen. Höjdpunkten för mig var de enkla bytena där han verkligen väntade SÅ fint på mig.

Kort & gott väldigt glad över att vi startade MSV C:1, det som jag var orolig över var ju inte alls något problem och hela programmet blev ett bra träningstillfälle för oss på den nivån. Vi hade inte ett enda moment under 6 poäng. Så ett 100% godkänt program. Det är alltid roligt. 

Jag är verkligen så nöjd med honom, hans andra start i MSV C och känns redan på så god väg. Så stolt över lilla ponnyn som ändå har kommit hit nu. Så glad över att få tävla honom🥰 

Publicerat iAllmäntTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *