Hoppa till innehåll

PALLE; mer om gårdagens tävling!

Dags att berätta lite mer om lördagens start på Palle. Vi red alltså ihop 69% i LB:2 och lyckades med det resultatet rida in en andraplats. Tänkte ta er med till framridningen, här kommer lite bilder & text:

Skrittade fram i 10 minuter på lång tygel. 

Passade på att repetera programmet. Palle har aldrig startat LB:2 och jag har nog bara ridit det totalt 3 gånger innan, senaste gången var 1 år sedan. 

Palle kändes inte toppen om jag ska vara ärlig, man kan ju tro det när man kommer 2:a på 69%. Han var PIGG. Märkte det redan hemma på stallgången. Väl på tävlingsplatsen blåste det som bara den, hade vi båda inte haft någon stram frisyr så hade ni sett det på bilderna. När Palle blir pigg så blir han ganska explosiv och lite spänd. Tuggar på bettet och vill krypa ihop lite. Absolut inte otäck, men kanske inte det man ska & vill visa upp för domaren, haha. 

Pratar om något, vad minns jag inte, haha. 

Mycket tryck framåt. Den här bilden speglar känslan mer än vad de annars så timida bilderna ovan gör.

Jobbade honom inte nämnvärt i galopp. Utan 2-3 varv lite framåt i vardera varv och ett fåtal övergångar, sedan fick det vara nog. Jag försöker att rida ungefär 5-6 kilometer per ridpass på Palle just nu. 

Palle hade mycket energi och även om jag ville fortsätta att rida igenom honom i trav & galopp så jobbade jag honom de sista minutrarna i skritt för att hålla ridpasset inom den ramen som jag önskade.

Snart dags för start. Avslutade med lite jobb i trav innan jag red in på banan. 

Väl inne på banan hade jag ungefär samma känsla som på framridningen. Vi fick inga missar, men jag hade önskat ett genomgående bättre arbete igenom kroppen. Trots att jag inte var riktigt nöjd med formen så avslutade domaren sitt allmäna intryck med ”Fin form!”. 

Så visst, jag hade ingen WOW-känsla, men det hade jag inte förväntat mig heller. Åter igen så tycker jag att vi båda gör ett bra jobb utefter våra förutsättningar just nu. Vi gör ju detta för att det är roligt och inget annat. Resten bryr jag mig inte så mycket om egentligen. Extra roligt är också att jag äntligen får tävla Palle i min nya dressyrsadel. Den är ju snart ett år gammal, men vi hann ju aldrig starta någon dressyr innan han blev dålig. Den passar oss båda så himla bra, och äntligen får vi bära den på tävling!

Palles rosett nummer 90. Hur duktig!?

Publicerat iAllmäntTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *