Hoppa till innehåll

CUMBERLAND ISLAND

Mycket som vi gör på denna resa gjorde ju jag & Zandra för 7 år sedan. Jamestown, Rochester & Nashville var nytt för oss. St Marys och de utflykter vi gjort de senaste dagarna är repris. Det är fantastiskt att komma tillbaka eftersom att jag faktiskt inte trodde att jag skulle göra det. Vår resa 2017 var så otrolig på så många vis. Fick se och uppleva så mycket som jag inte ens visste fanns. Det har inte riktigt samma wow-faktor andra gången. Hittills är min favoritdel av resan det vi gjorde den första delen, Rochester & Jamestown. Mycket för att det var helt nya upplevelser.

MEEEEN. Cumberland Island var minst lika WOW som det var första gången. Vi gjorde en rutt på 8 kilometer där idag.

Det är en ö. Förr bodde det folk där (välbärgade människor), men det gör det inte längre. De sista som bodde där hade hästar. När de for därifrån så släppte de hästarna lösa. Tyvärr. Det strosar alltså hästar på ön, de har lyckats både överleva och föröka sig i flera generationer. Men de lever ett hårt liv. Lite mat och mest saltvatten att tillgå. De pågår en debatt huruvida de ska avlivas eller inte. Dessutom inavel. Det var samma visa när jag & Zandra var här för 7 år sedan. Så debatten har alltså inte lett någonstans hittills. Hästarna är vana vid människor men är ändå ”vilda”. De försvarar sig mot människor som kommer för nära. Förra gången såg jag en som blev både biten och sparkad.

Men nog om det. Här kommer lite bilder från vår dag:

Påväg ut. Det tar 45 minuter med båt för att komma till ön!
Hejdå båten. Dags för hike!
Bland det första vi möttes av var en rejäl spindel! Gulrandig.
Jippe! Äntligen sett en alligator!
Jag gick närmast. Dessa tre stannade på behörigt avstånd, haha.
Spår från dem som levde här.
Snacks och refill av solkräm & bug spray.
En kalkon! Vi såg kalkon, hästar, tvättbjörnar, spindlar, krabbor, gamar och alligator.
Vi såg också lite döda djur. En haj, sjöstjärnor och horse shoe crabs.
Lunch & bad. Varmt i havet!
Snart tillbaka hos båten som ska köra hem oss.
Blåste upp på hemvägen. Vi hann precis innan regnet. Zackes hatt gick från solhatt till sjörövarhatt.
Publicerat iResor

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *