Hoppa till innehÄll

đŸ‡șđŸ‡Č

Vi har en haft en lĂ„Ă„Ă„Ă„ng och lite bökig resa, men nu Ă€r vi ÄNTLIGEN framme i USA! Vi flög först till London, sedan Chicago för att sedan komma till Rochester som var vĂ„r slutdestination.

PĂ„ Landvetter!
Äntligen redo att flyga till London efter att ha vĂ€ntat pĂ„ planet.

Vi började vÄr resa i tisdags kvÀll. Vi hade en mellanlandning i London dÀr vi sov en natt pÄ hotell. Men faktum var att planet var försenat och dessutom lÄg deras datasystem nere. SÄ det slutade med endast 2,5 timme i sÀngen innan vi skulle upp igen för att resa vidare mot Chicago frÄn London.

”Middag” i London. Snarare nattamat pga alla förseningar. HĂ€r Ă€r klockan efter 00:00 pĂ„ natten. Ytterligare en timme senare svensk tid.
Hotellrummet som vi hann utnyttja i mindre Ă€n 3 timmarđŸ„Č
Frukost pÄ Heathrow, redo för att pÄbörja fÀrden mot USA.
Redo för lÄngfÀrd pÄ ca 8 timmar.

VÀl i Chicago var dags att byta plan igen för att landa i vÄr slutdestination, Rochester.

I Chicago drabbades vi dock av nĂ€sta försening. De upprepade i över en timme att det var ett ”small problem” med flygplanet. De fortsatte att skjuta upp tiden. Till slut kom det fram att flygplanet mĂ„ste bytas ut mot ett annat. Det tog lĂ„ng tid att fĂ„ det klart. Vi fick vĂ€nta i minst 2 timmar till. Inte den roligaste flygplatsen att spendera tid pĂ„ heller. KĂ€ndes stökig, oorganiserad och nedgĂ„ngen. Kaos.

I samma veva rullade dessutom in ovÀder lÀngs mellan Chicago och Rochester. SÄ det kÀndes ju lite halvkul att kliva pÄ planet. NÀr de vÀl fixat ett nytt plan sÄ fick inte alla plats pÄ det eftersom att det var mindre Àn det förra. SÄ de frÄgade i högtalarna om nÄgra frivilliga kunde tÀnka sig att inte Äka med. De erbjöds ett annat flyg samt rabatt.

Vi ville sĂ„klart Ă„ka med och inte bli Ă€nnu mer sena Ă€n vad vi redan var. Men i samma stund som vi satt oss sade flygvĂ€rdinnan (fast pĂ„ engelska dĂ„): ”Ha bĂ€ltet pĂ„ hela vĂ€gen för att vi ska ”go through some motherfucking weather”. DĂ„ fick jag nĂ€stan panik. Efter allt strul med planet och att vi hade möjligheten att ta ett senare sĂ„ blev jag rĂ€dd att det inte var meningen att vi skulle med detta plan. Att det skulle hĂ€nda nĂ„got. Ville nĂ€stan skriva ett sista SMS till mamma & pappa. VĂ€l uppe i luften sĂ„ gjorde piloten sitt bĂ€sta för att styra runt vĂ€dret. Det blev en tur med mycket zick-zack. Lite turbulent i landningen, men ingen större fara. Jag var sjukt lĂ€ttad över att flygresa var behaglig och att vi överlevde. Men sedan blev jag nĂ€stan arg för att de drog pĂ„ nĂ„got sĂ„ jĂ€kligt innan vi Ă„kte ivĂ€g. Det var Ă„ngest som jag kunde varit utan. Vilken pĂ€rs.

Det enda fina stÀllet pÄ Chicago flygplats om ni frÄgar mig.
Äntligen framme och upphĂ€mtade av vĂ„rat resesĂ€llskap. Vi har i princip bara sovit det vi sov i London, dvs 2 timmar. Och detta pĂ„ nĂ€stan 48 timmar. Helt slut var vi . Återkommer med mer detaljer och planer kring vĂ„r resa inom kort.
Hotellet i Rochester. HÀr ska vi bo tvÄ nÀtter!
Publicerat iAllmÀntResor

2 kommentarer

  1. Madde R Madde R

    Åh sĂ„ skönt att höra att ni kommit fram. ❀

    • đŸ„°đŸ’Ș❀

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *