Hoppa till innehåll

PALLE; gårdagens tävling!

Helgen har varit intensiv. Zacke har varit iväg fredag-söndag så det har varit lite extra jobb med logistiken för att få två tävlingsdagar att gå ihop. Idun drabbades dessutom av diarré så jag sov 2 timmar natten till lördagen och natten till söndagen blev det 3-4 timmars sömn. Nu har hennes mage äntligen stabiliserat sig. Inatt kunde vi sova hela natten🙏

Mamma tävlade Palle i lördags, kort inlägg om det finns om ni scrollar ner i bloggen. Igår (söndag) så var det min & Palles tur. Vi åkte till Västervik för att rida en LB:2, detta var också tredje omgången för laget.

Laget slutade 3:a vilket var precis utanför placering, men vi har tagit oss till finalen som rids om två veckor!🥂 Jag & Palle red ihop 69% och det räckte till en fjärdeplats individuellt i ett stort startfält på 35 starter😀

Här kommer ett referat om min dag:

Prommis med Idun 06:30. Magiskt!

Jag gick upp 05:45. Åkte direkt till hästarna och släppte ut dem, 06:00 var de ute. Sedan hem igen. 06:20-06:50 promenerade jag Idun. 07:20 skjutsade pappa upp mig till hästarnas sommarhage. Väl där hämtade jag Palle och gick hem med honom till stallet. Det är runt en kilometer. Det blev lite extra drama. Av någon anledning (???) blev Lillan väldigt stimmig av att jag hämtade Palle. Hon började att springa och kom ifrån Ida. Sedan började de skrika efter varandra (nackdelen med en stor hage, haha). Var tvungen att skicka ett meddelande till mamma & pappa att någon av dem måste kolla till dem. Fick besked som att de lugnat ner sig. Skönt!

Palle är var lugnet själv och rörde inte ett öra åt tjejernas skrikande. 07:45 stod han i stallgången, började att knoppa 07:50 och var sedan klar med knoppningen 20 minuter senare, 08.10. Därefter ryktade jag honom, lackade hovar och så vidare. 08:30 fick han gå in i boxen och jag sprang in för att byta om samt gå med Idun igen ifall hon skulle behöva bajsa ytterligare en gång. Mamma tog sedan hand om Idun under dagen.

Min lillasyster Jill anlände strax efter 09:00. Hon har aldrig varit med mig på tävling innan och är dessutom allergisk mot hästar, men stort tack till henne som gjorde det möjligt att komma iväg då varken mamma eller Zacke var tillgängliga. Vi påbörjade sedan färden mot Västervik ca 09.20. Vi hade gott om tid och körde lugnt. Vi kom fram strax efter 11:00 någon gång.

Knoppning✅

Vi kom fram ungefär en timme innan vi skulle lasta ur Palle. Vi passade på att gå på toa, kolla in tävlingsbanan samt se en ryttare ur laget rida innan vi lastade ut och begav oss mot framridningen.

Dags att lasta ur och börja rida fram inför start.

Palle som sovit i släpet och sedan lunkade bort mot framridningen blev plötsligt väldigt taggad. Framridningen var nära högtalarna så det var ganska hög musik. Dessutom blåste det en del. Han fattade galopp och travade iväg några gånger medans jag skrittade fram. Jag tror att högtalarna och allt ljud påminde honom om ärevarv och det var därför som han blev lite busig. Jag skrittade honom i minst 10 minuter och sedan gick jag ganska snabbt upp i galopp vilket han tyckte var skönt.

Jag fick en ganska bra känsla på framridningen, men eftersom att han var något taggad så blev han lite plockig/ojämn i kontakten. Jag tycker att jag planerade min framridningen bra och när jag red in på banan så kände vi oss redo.

Själva programmet flöt på bra, jag har inte ridit igenom LB:2 sedan vi tävlade i det senast. Tror att det var ungefär 2 år sedan. Galoppdelen är vår bästa del. I slutet av galoppdelen hör jag dock en bestämd visselpipa blåsa och jag tror att domaren antingen blåser för att jag ridit fel väg eller för att något är fel med Palle. Jag stannar. Det visar sig att det var startsignalen för ryttaren på banan bredvid. Så typiskt. Men tack vare att det var ett missförstånd så gjorde de inget avdrag för detta.

Jag var nöjd direkt efter ritten även om känslan inte var riktigt lika bra som i t.ex. Lenhovda där vi tävlade förra gången. Som jag tidigare nämnde blev resultatet 69% vilket jag var och är väldigt nöjd med! Han är ju bara bäst min Palle💖

Efter ritten ställde vi in Palle i transporten och fikade med resterande i laget. Sedan var det bara att vänta tills klassen tog slut. Så glad att jag red i slutet av klassen. Det blev en väldigt lång dag trots det.

Det gick åt vätska. Varm dag!

När klassen var slut var det dags för prisutdelning. Jag & Palle slutade som tidigare nämnt på en fin fjärdeplats av de 35 starterna. Vi vann två produkter från K9. Bland annat pälsglans, det går alltid åt😀 Sedan rullade vi lugnt hemåt och Palle gick sedan nöjt ut i hagen strax efter 18:00 igen. Härlig dag!

Nöjd tjej.
Gårdagens fångst!
Publicerat iHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *