Hoppa till innehåll

MÅNDAG

En ganska intensiv helg har passerat. I fredags tävlade jag i Rappestad och kom hem sent. När jag klev innanför dörren så var det mindre än 14 timmar kvar innan jag skulle få startsignal på nästa tävling i Eksjö. Det är vardag och ingenting för vissa, men jag blir trött av det. Tävling tar mycket energi från mig, men på ett positivt sätt såklart. Jag hade inte tävlat om jag inte älskade det!

På söndagen så började jag faktiskt dagen med att rida en för mig ny häst. En spännande bekantskap. Det är alltid nyttigt och lärorikt att rida nya hästar. Dessutom är det alltid trevligt att utbyta erfarenheter och prata med andra duktiga hästmänniskor.

Efter det förberedde jag & mamma inför att släppa ut hästarna i sommarhagen som sedan skedde lite senare samma dag. Det tog sin lilla tid trots att mamma fixat en hel del innan. När hästarna går i sommarhagen så står de på uteboxar majoriteten av nätterna. Det betyder att det ska köras upp foder, torv, vatten, borstar, täcken och så vidare. De första 2 veckorna är det alltid lite mer oroligt innan hästarna kommit in i sina nygamla rutiner. Men det är skönt att de har fått byta hage, efter all nederbörd så var våran vinterhage verkligen helt bedrövlig.

Det var lite om helgen det. Dags att blicka framåt mot denna vecka. Planen är att jobba på, träna hästarna och även tävla om allt går som det ska. Det är alltid lite mer sårbart efter att de precis bytt hage. Ida brukar t.ex. vara expert på att tappa skor. Hoppas att vi slipper det!

I skrivande stund så är klockan strax efter 08:00. Hästarna är utsläppta och uteboxarna är mockade. Ensilage inför kvällen är förberett. Det snöar lite och är någon minusgrader här idag. Nu när det är så kallt om nätterna så har de täcke på sig. Eftersom att det inte ska bli särskilt varmt idag så fick Palle & Ida får behålla sin täcken på. Lillan tog jag av. Hon har så pass mycket päls att hon klarar sig fint under dagen.

Publicerat iAllmänt

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *