Hoppa till innehåll

SAMMANFATTAR VECKAN SÅHÄR LÅNGT + ny utrustning

Tänkte att jag skulle sammanfatta vad hästarna har gjort måndag-torsdag.

Måndag:

Jag red dressyr på Palle. Det var länge sedan jag drog på mig mina dressyrstövlar och red ett riktigt dressyrpass med både dressyrsadel och det träns som jag brukar ha när jag tränar och tävlar dressyr på Palle. Jag tror faktiskt att det är ett år sedan sist. Det kändes över förväntan måste jag säga. Om allt går som det ska så ska vi starta en LB:1 på lördag. Och detta betyder alltså att vi tränat en gång inför detta, haha.

Tisdag:

Palle joggades lätt med mamma.

Jag joggade Lillan, främst i galopp. Rullade på i en balanserad och fräsch galopp.

Ida gick ett kort arbetspass. I traven red vi mycket olika vägar och vi jobbade sedan på samma vis i galoppen. Red lite byten och varierade mellan böjda och raka spår. Kändes väldigt harmoniskt, balanserat och bra. Alla hästar mycket fina denna dag.

Onsdag:

Lillan gick markarbete och lite lätt hoppning. Vi jobbade med bommar i galopp, travhoppade kryss samt hoppade ett räcke i galopp ett par gånger. Hon ville jäkta litegrann mot hinderna denna gång, men det positiva var att hon väntade när jag bad henne. Mycket bra. Jag hade dessutom grus i ögonen så jag var dålig på att pricka bommarna, men hon hjälpte mig på smartaste vis varje gång. Hon har helt klart fått en mycket bättre balans och kroppskontroll.

Mamma hoppade Palle. De var superduktiga. De fick jobba mycket med varvbyten samt en serie. Mycket kryss. Genom att hoppa kryss som är ganska stora så fick vi ganska runda och härliga språng. Precis det som vi vill åt. Mamma har gjort riktigt fina framsteg i hoppningen. Jag är så nöjd med hur de tar sig an hinderna.

Ida gick ytterligare ett kortare arbetspass. Jogg varvat med kortare sekvenser av mer arbete. Hon har varit så fin från början det senaste att jag mest bara stämmer av allting och gör små justeringar. Vi passade även på att rulla över några av kryssen ett par gånger.

Torsdag (idag):

Palle och Ida reds ut.

Palle.
Ida.

Som ni ser har jag huvan som var den stora snackisen för ett par år sedan. Testade den för första gången både på Palle & Ida idag. Jag har dock den från Svensk Hästrehab. Bättre pris. Det som skiljer är egentligen tyget. Den har inte samma ”lugnande” tyg som den populära från Fenwick. Att ett tyg kan verka lugnande tror jag dock inte en sekund på.

Hursomhelst. Anledningen till att jag köpte den är ju att Ida är lite känslig både för ljud, väder & insekter. Jag har en vanlig huva som är extra vadderad, men oftast när jag rider med huva så stör hon sig på att den rör på sig (främst i galopp). Då börjar hon skaka på huvudet, jag får liksom surra fast huvan både för att hon ska var nöjd och att den ska sitta kvar. Tänkte att det kunde vara trevligt att slippa böka med det, sen är det ju lite synd att hästens utseende sabbas med denna huva. Men så är det, haha. Hon verkade iallafall väldigt nöjd under dagens tur och visade inga tecken på att hon tyckte den var obekväm.

Publicerat iAllmäntUtrustning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *