Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Ida, Lillan, Palle!

Idag var det dags för ombyggnation på ridbanan. Det resulterade i följande:

En gymnastikserie. Travbom, kryss, räcke, oxer.
Galoppbommar.
Två räcken.
En oxer.
Slutresultatet!

Ida var först ut idag. Jag beslutade mig för att hoppa henne igen trots att vi hoppade i lördags. Det ska bli otroligt dåligt väder i veckan, så det är inte säkert att det blir något mer tillfälle att hoppa innan helgen. Jag funderar nämligen på att efteranmäla mig till en tävling, i sådana fall känns det bra att ha hoppat ytterligare en gång.

Ida hoppade jättefint igen. Vi värmde upp över galoppbommarna, räckena och oxern. Sedan hoppade vi serien. Ida landar lätt i höger galopp efter hinderna vilket beror på att hon drar lite till höger i sprången. Särskilt på lite större hinder och oxrar. Vi fick dock till det ganska bra idag. Hon var nästan helt rak över oxern och landade i vänster galopp de flesta gångerna. Bingo!

Jag kände faktiskt inte alls av att vi hoppade i lördags. Hon kändes mjuk, smidig och glad. Jag har sagt det innan och säger det igen, hon är verkligen fantastisk att hoppa.

Några språng från idag:

Efter Ida var det Palle och Lillans tur. Palle skrittades bara idag. Jag gick in med inställningen att jag skulle jogga Lillan idag eftersom att hon var trött i lördags. Men hon kändes pigg och fräsch. Så vi red en hel del över galoppbommarna. Och vad bra hon gjorde det!!!

Idag var hon precis så som jag önskar. Hon balanserar upp sig med hjälp av sin hals, hon tar stöd långt framme. Allt flöt på helt löjligt bra. Hon var enkel att svänga åt båda håll. Direkt när jag kommer ur svängen är hon rak. Hon är hela tiden jämn i kontakt och steglängd. Jag ser distansen tidigt och vi kommer precis rätt nästan alla gånger. Hon gör bommarna jättefint utan att ändra steglängd eller kontakt. Balanserad före, över & efter. Riktigt riktigt bra!

Imorgon får samtliga hästar vila pga vädret. Sedan får vi ta det lite vartefter. Men eftersom att det ska bli fortsatt sämre väder så räknar jag med att det kommer att bli en lite lugnare vecka för hästarna.

Publicerat iAllmäntHållidejKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *