Hoppa till innehåll

RIDHUS✅

Jag & mamma har varit i ridhuset både igår och idag. Mamma har joggat Palle lite lätt och jag har ridit Lillan.

När jag red Lillan i söndags så var det vårat första ridpass på 11 veckor. Då kändes det som att hon tappat ganska mycket och att vi hade en låååååång väg tillbaka. Den känslan har faktiskt varit som bortblåst både igår och idag. Det var precis som att hon behövde ett ”komigång-pass” innan allt kopplade. Självklart har hon lite sämre styrka och kondition, men idag var hon faktiskt lika bra att rida som hon var innan vilan. Så fin och duktig!

I söndags red jag bara i 10-15 minuter. Igår 25 minuter. Och idag 35 minuter. Varit extra noggrann med pauser på lång tygel.

Jag börjar alltid våra pass med ett par varv på linan för att se att hon är mentalt redo för att börja ridpasset.

Jag har fortfarande en lite olustig känsla vad det gäller Palle. Han är absolut inte halt eller det minsta oren. Men när man känner en häst riktigt väl så krävs det inte mycket för att man ska ana att något inte är 110%. Känns iallafall bra att ha låtit honom jogga i två dagar. Nu får han någon dags vila. En uteritt efter det kanske. Sen utvärdera igen.

Ida har ridits ut både måndag & tisdag denna vecka. Sedan har hon vilat onsdag och idag. Imorgon satsar vi på att hoppa lite här hemma på ridbanan. Det ska bli roligt!

Publicerat iAllmäntKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *