Hoppa till innehåll

MYCKET RIDNING

Idag har alla 3 hästar gått igen. Jag red Lillan & Ida. Mamma red Palle. Så mycket som jag rider nu har jag inte ridit på länge. Väldigt kul!

Hittills har Ida gått 3 dagar denna vecka, Lillan med. Palle har gått 4. Jag har ridit 7 av dessa 10 ridpass. Och fler kommer det att bli i helgen. Jag ska dessutom även rida Merry då.

Alla 3 hästar var fina idag. Lillan och jag galopperade lite över bommar och det har aldrig gått så bra innan. Kunde komma med jämna steg och få en riktigt fin känsla. Låg vi lite nära så kunde jag räta upp mig och då väntade hon som ett riktigt proffs. Väldigt roligt. Speciellt eftersom att hon var lite ”obstinat” i början av ridpasset där hon testade gränserna litegrann. Inte så mycket när jag satt på egentligen, utan på linan innan ridpasset.

Vissa hävdar ju att hästar inte ”testar”, men det håller jag inte helt med om. Däremot så finns det inget manipulativt eller illvilligt. När hästen testar så upplever jag att det beror på att hästen ofta är lite ur balans, antingen mentalt eller fysiskt som gör att den inte kan ta emot mina instruktioner på det sätt som jag önskar. Där har man ett stort ansvar som djurägare att anpassa sin kommunikation och krav utefter det som hästen kan ge så att det blir en positiv upplevelse. Skulle beteendet fortgå så måste man rannsaka sig själv och hur man tränar sin häst, såklart också kontrollera att hästen är okej fysiskt eftersom att hästar i slutändan vill göra det som vi ber dem om. Nog babblat om det, det blev ett väldigt bra ridpass!

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *