Hoppa till innehåll

DAGENS RIDPASS; Ida, Lillan & Palle!

Idag har alla 3 hästar gått på ridbanan här hemma. Alla skötte sig mycket bra. Här kommer en sammanfattning!

Ida fick gå ett lättare joggingpass. Totalt ett ridpass på 38 minuter där sträckan var 5,2 km. Detta är inklusive 8 minuter fram och avskrittning. Det blev 22 minuters aktiv tid med trav & galopp. Endast några kortare pauser invävt i detta på någon minut. Summa summarum ett lätt ridpass. Hon kändes väldigt fräsch och fin! Tanken är att trimma lite mer nästa ridpass.

Lillan fick gå ett lite tuffare ridpass idag. Detta ridpass blev strax över 60 minuter och en sträcka på 7,5 km. Detta är inklusive fram och avskrittning på 8 minuter, denna skedde dock avsuttet. Ca 45 minuter aktiv ridning uppsuttet alltså. Till skillnad från Ida så fick hon lite längre pauser under ridpassets gång. Vi galopperade ganska mycket idag. Kändes väldigt bra. Hon är aningens spänd på banan (även om det var minimalt idag), men när hon blir det så vill hon gärna lägga vikten på vänster bog och titta åt höger. Det märks mest i vänster varv där hon vill välta in mot mitten medans hon tittar utåt. Jag fick ordning på det ganska bra i slutändan. Bäst blev det i galoppen. Hittade ett bra tempo och ett bra samtal med innerskänkeln, till slut så kom hon runt den ganska bra. Kändes väldigt flott större delar av ridpasset faktiskt. Väldigt duktig och fin. I höger galopp var hon super i långa sekvenser.

Palle reds av mamma. Han har fått jobba på lite mer måndag & tisdag. Så idag fick han jogga igenom alla gångarter på mer eller mindre lång tygel. Han såg väldigt fin ut. Och mamma tyckte att det kändes toppen också. Han var väldigt avspänd, balanserad och taktmässig. Hände ihop i kroppen trots att han fick tillåtelse att sträcka ut. Ett väldigt bra joggingpass.

Alla ridpass dokumenteras. Brukar sällan skriva särskilt mycket, viktigast är att kunna se en snabb översikt.

3 dagar dagar in på denna vecka så har jag själv tränat på gymmet 2 gånger. Ida har gått 2 gånger. Palle 3 gånger. Lillan 2 gånger. Måste säga att alla 3 hästar känns väldigt fina just nu!

Publicerat iAllmäntHållidejHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *