Hoppa till innehåll

4 FEL

Jag och Ida startade en 120cm i Aneby igår. Ett nedslag blev resultatet. Synd. Men jag är väldigt nöjd med vår runda även om det (såklart) finns förbättringspotential. Tänkte ta er igenom rundan. Här kommer den:

Vi får en fin start på hinder nummer 1. Sedan kommer hinder nummer 2. Ett svart räcke. Och här blir det ett typiskt ”Ida-riv”. Hon har lite svårare att vara rak och ”på plats” i höger galopp. Jag får henne inte helt rakriktad och igenom kroppen till hindret. Hon vacklar lite, avstampet blir svagt och nedslaget kommer. Sedan är det en linje på böjt spår till hinder nummer 3. En blå oxer. Det ska vara 8 galoppsprång där. Jag rider 9 galoppsprång. Lite samma sak som hände i Vaggeryd. Ibland lägger jag in ett extra galoppsprång på linjer som dessa tidigt i banan. Just i detta fallet kom jag nog lite ur rytm själv efter nedslaget. Min känsla sa till mig att balansera upp. Men jag tycker ändå att vi hoppar fint över hinder nummer 3.

Efter nummer 3 följer en högersväng till hinder nummer 4 & 5. En linje med 6 galoppsprång. Här får vi väldigt fint flyt och hon räcker fram lätt på de 6 stegen. Jättefin.

Sedan är det en vänstersväng till hinder nummer 6, en kombination. Sedan är det linje på 7 galoppsprång på böjt spår till hinder nummer 7. Tycker att hon gör denna linje fint också.

Vi fortsätter i vänster galopp och vänder sedan upp på nästa linje som består av hinder 8 och 9. Vi får ett härligt flow i denna sväng och distansen till hinder nummer 8 blir perfekt. Här ska det vara 5 galoppsprång, och det gör vi enkelt.

Efter linjen så är det bara det sista hindret kvar. Nummer 10. Det hoppar hon fint!

Kort & gott ytterligare en fin runda. Det jag gillar med rundan är att vi rider i en fin rytm, hon landar i rätt galopp efter hinderna och allt känns väldigt säkert. Vi samarbetar otroligt fint (om jag får säga det själv) och hon ger en fantastisk känsla. Det känns så lätt! Det som hade kunnat vara bättre är såklart hinder nummer 2, men också att hon hade kunnat vara lite mer i ”uppförsbacke” och haft lite mer klipp i vissa av sprången.

Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *