Hoppa till innehåll

PALLE; dagens ridpass!

Blev ett ridpass på fältet med Palle idag. Ca 7 kilometer allt som allt. Jag började med att trava fram i ca 10 minuter. Sedan jobbade jag honom i galopp. Började med att rida en kilometer i vänster galopp. Paus. Sedan en kilometer i höger galopp. Paus. Sedan en kilometer i vänster galopp igen. Paus. Till sist ytterligare en kilometer i höger galopp. Paus. Avslutade sedan med att galoppera och trava av en kortare sträcka innan han fick helt lång tygel.

De första två omgångarna i galopp så red jag mycket rakt fram. Stora svänger. Fräscht tempo. De andra två omgångarna vävde jag in några skänkelvikningar och förvänd galopp. Några enstaka lite mindre svängar. Rörde mig fortfarande över en stor yta i ett fräscht tempo men med inslag av lite mer krävande arbete.

Måste säga att det kändes riktigt bra! Väldigt bra ridpass. Han klev fram fint till båda tyglarna och jag tycker själv att jag hittade en bra sits. Jag var noggrann med att ha händerna stilla och framför mig för att inte parera något i onödan.

Idag var jag noggrann med att rida exakt lika mycket i de båda galopperna. Det är inte något som jag gör varje gång, men då & då. Jag är helt för att gå på känsla, men känslan kan också vara väldigt subjektiv. Ibland kan det vara bra att hålla koll på klockan eller distansen.

Publicerat iHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *