Hoppa till innehåll

STOR BESTÄLLNING

Jag gjorde en stor beställning från Minerals By Nordic. När mina hästar äter gräs så ger jag dem mineraler från Kraft någon gång i månaden. Salt får de dock förstås. Gräs är det allra bästa och när de har fri tillgång på det så behövs inget annat. Åtminstone inte i dagsläget.

När vintern kommer och de inte äter gräs så ger vi dem mineraler regelbundet eftersom att de då äter hö eller ensilage. Hö och ensilage har förlorat mycket utav den näring som finns i gräset. För att undvika en brist på något så är vi noggrannare med mineraler och vitaminer på vintern. Så nu har jag bunkrat upp lite. Det är bara vitamin E som saknas, det ska jag kolla efter imorgon när jag åker till Ullared.

Selen och vitamin E är något som man ofta måste ge extra av här i Sverige. De samverkar med varandra. Våra jordar är fattiga på selen, och vitamin E finns bara i färskt gräs. Eftersom att det är på det viset så är många kraftfoder berikade med dessa ämnen, men jag ger inte mina hästar särskilt mycket kraftfoder så för våran del behövs det en extra ”dutt” med hjälp utav tillskott i perioder.

Publicerat iAllmäntPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *