Hoppa till innehåll

FINA HÄSTAR

Idag blev det ridhus för Palle och Lillan. Vi var där i tisdags också. Dagens ridpass var likt det vi gjorde i tisdags. Vi travhoppade nämligen både idag och i tisdags. Mamma red Palle, och jag red Lillan.

Lillan blev ju lite stressig när vi hoppade i galopp senast. Största anledningen var nog att hon tappade balansen. Så balansen måste helt enkelt förbättras. Vi får bra hjälp utav det böjda spåret. Problemet är rakt spår, speciellt när vi rider innanför spåret. Lägg till ett hinder på det. Inte optimalt.

Så vi har backat lite. Vi travhoppar ett helt vanligt kryss med travbom innan. Lite upphöjt så att det ändå blir ett skutt. Både idag och i tisdags tog hon sig an uppgiften väldigt fint. Lugnt och harmoniskt. Kan inte önska så mycket mer. Det gäller att tänka efter och välja en uppgift som hjälper ens häst att göra rätt. En uppgift som de har möjligheten att utföra bra och som de stärks av, både mentalt & fysiskt. Annars har man snart stora problem.

Efter att vi hoppat fokuserade vi på galoppen. Jag red mycket innanför spåret och många olika vägar. Lite förvänd galopp också till och med, på en svag båge. Jag höll mig lätt i sitsen, händerna framför mig och fokus på att få henne bärig och balanserad. Lite svårt först, men sedan lossnade det ganska bra.

Jag är så nöjd med dagens ridpass på Lillan. Hon var så rolig och fin att rida. Älskar henne!

Palle och mamma fick också ett bra ridpass. Nu börjar äntligen Palle att komma igång. Han har gått ner lite i vikt och tränats mer det senaste. Vi har haft mycket fokus på honom och Lillan det senaste. Fortsätter det såhär så är han snart i ganska bra form. Hoppashoppas!

Publicerat iAllmäntHeart PaalKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *