Hoppa till innehåll

TVÅ BRA RIDPASS

Regn, regn och åter regn. Och mer ska det bli. Idag hann vi precis åka till ridhuset innan regnet kom. Skönt att hästarna slapp bli dyngsura innan. Lillan & Palle som var med till ridhuset idag. Båda skötte sig mycket bra. Mamma red Palle och jag red Lillan.

Det flyter på bra med Lillan, hon är ju mer som en 3-åring utbildningsmässigt. Men hon blir verkligen bättre & bättre för varje gång. Väldigt roligt.

Såhär har Lillan ridits de senaste veckorna:

Vecka 31: Två gånger.

Vecka 30: Tre gånger.

Vecka 29: Två gånger.

Vecka 28: Vila.

Vecka 27: Två gånger.

Vecka 26: Tre gånger.

Vecka 25: Tre gånger.

Vecka 24: Tre gånger.

Vecka 17-23: Sju veckors vila.

Som ni ser snittar vi mellan två till tre ridpass per vecka. Ridpassen är mellan 25-45 minuter långa vilket är betydligt längre än vad vi gjorde innan hennes vila på 7 veckor. Hon har börjat göra bommar i trav ganska bra. Vi måste bara få till lite mer balans och bärighet. Sen så. Och så finns det ju annat att träna på. Så småningom måste vi träna på att rida ut och åka till flera platser. Hon är ganska reaktiv och långsam i sin utveckling så vi tar det långsamt, men det vet ni ju redan.

Trött Lillan efter dagens ridpass.
Publicerat iAllmäntKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *