Hoppa till innehåll

VINST!

Som rubriken lyder så blev det en vinst med Merry idag. Tänker att jag tar er igenom dagen stegvis. Häng på!

På väg ner till den stora vägen.

Jag & Johanna bor ca 15-20 minuter ifrån varandra. Så hon brukar slänga iväg ett sms när hon åker, då börjar jag gå ner till den stora vägen där hon plockar upp mig. Hon plockade upp mig strax innan 10:00 idag, så jag hann släppa ut mina hästar samt göra stallet i lugn & ro innan. Skönt!

Vi kom fram till Jönköping Summer Dressage lite drygt en timme innan start. Så vi kissade och kollade in ridhuset där vi skulle tävla. Alltid skönt att dubbelkolla vart insläpp & utsläpp sker + vart publiken ska gå in.

Exakt 43 minuter innan start så lastade vi ut Merry. Han kändes bättre på framridningen idag jämfört med förra tävlingen. Tyvärr var det duvor i ridhuset som skrämde honom och de andra hästarna litegrann, det gjorde honom lite spooky. Jag fick engagera honom extra mycket. Lade in många olika vägar, sidvärtes och annat för att lösgöra honom och visa vad han skulle fokusera på istället.

5 minuter innan start lämnade vi framridningen och red ner till ridhuset där vi skulle starta. Vi kom precis perfekt, direkt när vi kom dit gick föregående ryttare ut. Alltid skönt att slippa snurra runt utanför.

Väl inne i ridhuset så blev han lite spänd igen. Tidigare var det ett annat ridhus där, det har vi tävlat i många gånger. Detta var helt nybyggt. Samma storlek och samma plats som innan, men väldigt annorlunda än det som var där tidigare. Som tur var så hann han bli ganska bekväm med ridhuset innan vi fick vår startsignal.

Vi startade sedan vår ritt. Och inte en enda miss blev det. Jag var så himla sugen på att vinna och få en bra procent idag, så jag gav mig tusan på att inte ge bort ett enda litet skitpoäng. Jag tog verkligen Merry med mig och red varje del av programmet så noga och bra jag kunde. Merry följde mig så fint. Såklart finns det alltid saker att förbättra, men vi gjorde exakt så bra som vi kunde efter nuvarande förutsättningar.

Poängen.

Jag var nöjd med vår prestation när jag red ut från banan. Vart det skulle landa poängmässigt var dock svårt att veta. Första gången för denna domare. Som tur var så gillade hon oss och vi fick väldigt fina poäng. Flera 8:or och 6 poäng som lägst. Strax över 70% blev resultatet.

Domarens kommentar: ”Snyggt ekipage med utstrålning. Faller isär något i galoppen. Noggrant uppvisat.”

Jag håller med om domarens kommentar och bedömning. Vi tappade lite i galoppen, och det kände jag medans jag red den. Han gjorde den stadigt och fint, men vi kunde inte uppvisa den där lättheten som behövs för högre poäng, han tyckte att det var lite jobbigt och stod emot lite. Vägarna är väldigt små i galoppdelen i LA:1. Svårt att få till den galoppdelen riktigt bra tycker jag.

Avknoppning pågår.

Efter att vi avslutat ritten så skrittade vi av Merry, tog bort knopparna och gav honom betfor medans vi väntade på att resten av ekipagen skulle rida. Det var bara en placering idag, så det var lite nervöst. Vi var såklart väldigt nöjda med både poängen och Merry oavsett placering, men det är klart att man vill vinna. Och som ni redan vet så räckte det ju hela vägen, superkul!

Prisutdelning.
Fin rosett!

Vi vann rosett och hederspriser. Johanna fick priserna, men jag tog segertäcket. Det var nämligen inte ponnystorlek på det, nackdelen med att rida ponny på hästtävlingar, haha.

Summa summarum en riktigt bra tävlingsdag! Jag har längtat efter att få till den där ritten som tar en över 70%-sträcket, det var nämligen ett tag sedan nu. Fjärde tävlingen på LA-nivå som Merry vinner i år!

Publicerat iAllmäntExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *