Hoppa till innehåll

LILLAN; gårdagens ridpass!

Igår red jag veckans tredje och sista ridpass på Lillan. Hon gick i måndags, fredags och i lördags. Lillan gick förra söndagen, ett väldigt bra ridpass. Så efter i måndags behövde hon några dagars vila. När jag satt upp efter tre dagarnas vila i fredags så kändes hon stel, lite stressig och kort i steget. Efter galoppen släppte det ganska bra och på slutet kunde hon trava av lång & låg vilket är ett koncept som vi precis börjat jobba med. Hon är väldigt snabbtänkt och har plockat upp det direkt, tack vare att vi börjat med det så kunde hon i slutet av fredagens ridpass ändå koppla av helt och låta steget komma ut ordentligt. Det kändes bra att avsluta så och känna att man hjälpt henne komma till mer avslappning och ett bättre arbete igenom kroppen.

Igår fick hon faktiskt åka själv till ridhuset. Egentligen skulle Palle följt med, men bilen som får dra två hästar måste lagas. Så Palle & Ida reds ut när vi kom hem och Lillan fick åka ensam till ridhuset. Hon har inte åkt ensam på länge och sist vi gjorde det så var hon så pass stimmig att jag inte kunde rida henne. Men inte denna gången. Hon var så avspänd och lugn. Vi passade på att hoppa lite och för första gången hoppade vi flera små hinder i följd och hon var verkligen så himla duktig. Ett genombrott! Tidigare så har hon haft väldigt svårt att hålla balansen i höger galopp, när vi har ridit över bom/litet hinder i höger galopp så har hon blivit lite stressad och viljat springa iväg lite. Men inte denna gången. Hon kunde bibehålla sin balans och vi fick flera väldigt bra repetitioner över de små hinderna. Löjligt nöjd!!

Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *