Hoppa till innehåll

FREDAG

Vintern har slagit till med full kraft igen, suck… Det har blivit mycket ridhus i veckan. Vi har åkt både tisdag, onsdag & torsdag. Nästa gång blir imorgon, lördag. Samtliga hästar har dock varit fina, så det är kul och ger energi.

Något annat roligt och energigivande är att mitt enskilda bolag nu gått igenom registreringen. Det tog ett bra tag för Skatteverket då de har förseningar just nu, men äntligen är det klart. Jippie!!! Nu är det bara ett berg kvar av göromål, next up blir att ringa min bank för att bland annat starta ett konto och koppla swish till det.

Idag for jag och tre klasskompisar till Jönköping. Resten var sjuka! Hua. Verkar gå mycket nu.

Vi började med att väga in oss på en InBody-våg vilket vi även gjort en gång tidigare. På denna våg så är inte vikten det viktiga, utan VAD det är som väger. Hälsa beror på så mycket mer än bara vikten (såklart). En InBody-vägning visar hur fördelningen av muskler, fett och vatten ser ut i din kropp och ger en tydligare bild av hur kroppen mår. Som inte det vore nog så mäter den även hur muskelmassan är fördelad, jag kan alltså se hur mycket muskelmassa jag har på vänster respektive höger sida både i underkropp och överkropp. Detta är av särskilt intresse för min egen del. Jag har ju fokuserat mycket på att bygga lite mer överkropp under det senaste halvåret, och muskelmassan visade på att jag låg över ”medelvärdet” i överkroppen. Totalt sett hade jag mer muskelmassa än det spann man brukar ligga inom vilket ger mig ett aningens högt BMI, min fettprocent var dock inom det ”normala”. En anledning till att BMI är ett ganska dåligt mått. Viktigt att komma ihåg är dock att alla har en ”egen” fettprocent som är perfekt för just dem. I slutändan handlar det ju också om VILKET fett man har mycket av, underhudsfettet är inte lika farligt som det vicerala fettet som lägger sig runt våra organ. Hursomhelst, det roliga var ju att få jämföra med resultatet från förra gången och det visade på att jag gått ner i fettmassa och upp i muskelmassa. Den totala vikten var densamma. Ett roligt sätt att mäta resultat på.

Sedan åkte vi vidare för att testa Postural träning. ”Postural träning innebär att man med enkla övningar aktiverar hållningssystemet som naturligt ska resa upp kroppen utan att du tänker på det. Man varvar mjuka övningar med aktiva & stärkande.” Det var väldigt intressant att testa något nytt, det gav helt klart lite inspiration och jag hade gärna lärt mig mer om det faktiskt.

Efter den posturala träningen så käkade vi lunch för att sedan köra ett rejält styrketräningspass på STC. Blev ett bra pass. Summa summarum en riktigt bra dag!

Publicerat iAllmäntMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *