Hoppa till innehåll

DUKTIGA HÄSTAR!

Imorse åkte jag & mamma till ridhuset med Lillan & Ida igen. Jag red båda den här gången. De var superduktiga. Jag & Lillan galopperade öven en bom och Ida gick ett dressyrpass.

Lillan var kanske lite trött idag. Vi travade bara igår, däremot så försökte jag att påverka henne lite mer. Hon lägger vikten ganska fel stundtals och det jobbade vi med igår, hon gjorde fina framsteg och blev ganska snabbt trött. Idag var hon mycket bättre, gårdagens framsteg satt kvar. Eftersom att det var så pass mycket bättre så släppte jag det lite och fokuserade på galoppen idag, närmare bestämt att galoppera över en bom. Det gick jättebra! Oftast kom vi ganska bra på bommen, men när vi inte gjorde det så använde hon sin kropp smart och tog sig över på ett smidigt sätt. Det gillar jag.

Lillan har en lite speciell exteriör som gör att hon inte har lika lätt för sig att framföra en ryttare i balans som t.ex. Palle & Ida föddes med. Det kommer att ta längre tid för mig att skapa en bra bas som vi kan utgå ifrån. Men vi är på G, hon får 10/10 stjärnor på dagens ridpass. Superkul att vara igång med henne. Ska bli så spännande att se hennes fortsatta utveckling.

Ida kändes tipptopp idag. Hon är så lätt och bekväm att rida när allt stämmer. Hon gjorde superfina galoppombyten och nu börjar bytena bli riktigt jämna och fina åt båda hållen. Ida har varit EXTREMT pigg det senaste, oftast landar det i att hon börjar stressa. Idag var hon mycket lugnare och det kändes verkligen harmoniskt & härligt. Jättebra ridpass.

Lillan förra våren.
Publicerat iAllmäntHållidejKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *