Hoppa till innehåll

LILLAN; dagens ridpass!

Idag red jag Lillan för första gången sedan hennes vila, jag tror faktiskt att det blev vårat bästa ridpass någonsin! Mamma höll i Palle som var ganska rastlös, så hon kunde tyvärr inte filma.

Det var väldigt kallt idag, så Lillan var ganska pigg. Longerade henne lite först, jag trodde att det skulle bli lite åka av, men hon hanterade det bra. Efter ett litet tag satt jag upp.

Jag började i vänster varv, hon ville liksom falla innåt och springa in på en mindre volt hela tiden. Så har det mer eller mindre alltid varit. Det är ett ganska svårt läge på yngre häst som inte riktigt förstår skänklarna ännu. Än så länge betyder de endast framåt för henne. Dessutom är hon känslig att rida, så man får ta det lite varligt. Jag försökte att få ut henne på spåret genom att leda lite med yttertygeln och trycka lite med innerskänkeln. Hon skuttade till någon gång och blev lite ”sur”. Hon blir ju såklart inte sur, hon blir bara förvirrad och försöker bli av med det som irriterar henne. Men det är positivt att hon reagerar på skänklarna. Fick ändå till det hyfsat bra, men så snart jag kom fram i galopp så fick jag till det mer än bra. Helt plötsligt trillade poletten ner och hon förstod vad min innerskänkel betydde. Kunde galoppera varv på varv i mycket fin balans. Framåt och harmoniskt. Kändes super!

Efter lite paus så gick vi över till höger varv. Där är problemet att jag har svårt att svänga henne till höger. Det blir att vi tappar yttersidan och glider ut. Så jag utnyttjade väggarna lite. Jag höll mig hela tiden nära sargen så att hon blev tvungen att svänga själv. Så småningom så lade jag på hjälperna igen i samband med att hon svängde själv och då var det om att hon kom på hur allt funkar igen. Efter det så kunde jag lämna sargen litegrann och hon kunde styra bättre för mina hjälper. Även här var hon bäst i galoppen, det är hennes absolut bästa gångart.

Kort & gått ett riktigt bra ridpass som landade på ca 20 minuter. Jag vågade inverka mer än vad jag gjort tidigare och fick riktigt bra respons på mina hjälper. Idag får hon 10 av 10 stjärnor!

Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *