Hoppa till innehåll

INVÄGNING PÅ INBODY

Den här veckan har bjudit på mycket roligt i skolan. Det har varit en ganska spridd vecka, vi har gjort mycket och lärt oss om flera saker. Jag har bland annat testat min lungkapacitet och fick ett ovanligt bra värde, två liter mer än vad som är normalt för kvinnor, och en liter mer än vad som är normalt för män. Det hade jag ingen aning om, men det är ju alltid roligt när man överraskar sig själv, haha.

Idag har vi varit på STC i Jönköping hela dagen och vägt oss på en InBody-våg samt tränat. På denna våg så är inte vikten det viktiga, utan VAD det är som väger. Hälsa beror på så mycket mer än bara vikten (såklart). En InBodyvägning visar hur fördelningen av muskler, fett och vatten ser ut i din kropp och ger en tydligare bild av hur kroppen mår. Som inte det vore nog så mäter den även hur muskelmassan är fördelad, jag kan alltså se hur mycket muskelmassa jag har på vänster respektive höger sida både i underkropp och överkropp. Detta är av särskilt intresse för min egen del.

Mitt resultat var bland annat att jag har mer muskelmassa i vänster ben, jag har alltid upplevt mig starkare där. Däremot är jag starkare i höger arm, och i överkroppen hade jag mer muskler på höger sida. Så det stämde ju perfekt. Man kan dock nästan säga att jag är näst intill liksidig vad det gäller muskelmassan, skillnaderna var väldigt små.

Jag har ju fokuserat mycket på att bygga lite mer överkropp under hösten, och muskelmassan visade på att jag låg över ”medelvärdet” i överkroppen. Totalt sett hade jag mer muskelmassa än det spann man brukar ligga inom vilket ger mig ett aningens högt BMI, min fettprocent var dock inom det ”normala”. Viktigt att komma ihåg är dock att alla har en egen fettprocent som är perfekt för just dem. I slutändan handlar det ju om VILKET fett man har mycket av, underhudsfettet är inte lika farligt som det vicerala fettet som lägger sig runt våra organ. Jag klarade mig bra där också, men i ärlighetens namn så hade jag viljat ha lite mer marginal till gränsvärdet.

En rolig sak att göra, och det ska bli intressant att göra ytterligare en invägning om ett tag. Förhoppningsvis har jag byggt på mig ytterligare lite mer muskler då.

Dagens träningspass landade på närmare 2 timmar och bjöd på lite pressövningar till att börja med, jag körde bänkpress och axelpress. Men anpassat efter mina förutsättningar med armen. Lite flies också. Sedan gick jag över till ben då det passar mig bättre att träna det just nu. Utöver utfall så körde jag mycket maskiner idag, lite gamla godingar och en som var ny för mig. Ett bra och roligt träningspass!

Publicerat iAllmäntMin Träning

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *