Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens ridpass!

Ida var helt underbar att rida idag igen! Jag fokuserade på övergångar mellan skritt & trav samt förvänd galopp, båda dessa moment är lite svårare för oss just nu. Fast på olika sätt. Övergångarna är svåra för att hon tycker att det är muskulärt jobbigt, den förvända galoppen är såklart krävande med, men där är det mest kommunikationen som behöver finslipas. Hon är väldigt inne i att hon ska byta galopp eftersom att vi tränat mycket på det.

När jag värmde upp kändes det bra, men jag kunde inte ana att det skulle bli ett exceptionellt bra ridpass. Jag varierade mycket mellan de båda varven, så småningom red jag in på en 15-metersvolt och började rida övergångar mellan skritt & trav. Det böjda spåret kräver mer arbete av henne och bromsar lite vilket hjälper oss att göra bättre övergångar. Det gick över förväntan, så småningom letade jag mig ut på fyrkanten och red några övergångar där också.

Redan när jag fattade galopp kändes hon super. Alltså super. Så fin i överlinjen, stadig och harmonisk. När jag påbörjade den förvända galoppen gjorde hon ett strålande fint och rent byte. Jag testade igen, och hon bytte igen (superfint byte igen). Men efter det så var det som att hon förstod vad vi skulle göra och därefter gjorde hon riktigt fin förvänd galopp i båda varven.

Jag kände verkligen att jag var i min zon idag. Jag kom så bra överens med min egna kropp, jag satt bekvämt och lätt på hästen. Jag var mjuk och lätt i mina hjälper, och Ida svarade så fint. Det kändes som att jag red runt på ett moln. Underbart ridpass! Älskar att rida Ida när hon är som idag. Hon kan verkligen ge en galet bra känsla.

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *