Hoppa till innehåll

DAGENS ÖPPEN BANA

Idag har jag & mamma varit på öppen bana. Tredje gången för mig denna veckan. Vi hade bokat två timmar så att vi kunde hjälpa varandra på backen när den andre red.

Mamma var först ut och fick rida Palle. Redan när mamma travade fram så gillade jag hur hon red honom, och sedan det såg lika fint ut när de sedan började att galoppera och hoppa. Mamma har inte hoppat sedan i somras, och Palle har inte heller hoppat på länge nu, men de fick verkligen till det. Mamma valde ett bra tempo och var i fin balans själv. Det gick som på räls. Ett problem med Palle sedan han blev enögd är att han vill gå och titta åt vänster för att kunna se bra bakåt. Det har lett till att han blivit lite annorlunda att rida, på grunt utav detta kan han bli ganska ojämn i handen. När han tittar åt vänster så blir han han stark i höger, och det är en hårfin gräns mellan att ta ett ställande tygeltag till höger och att bli fast i tygeln. Men det var just det som mamma gjorde så bra idag, hon visade vägen med handen om det behövdes, men annars hade hon handen framför sig och uppmanade honom att jobba på och möta henne på båda tyglarna. Och det är just när man får till det som man kommer åt honom så bra. Jag tycker inte att man kan ställa sig till lösgjordhet, däremot kan man skapa lösgjordhet genom att påverka hästen till ett bättre arbete med hjälp av skänklarna genom att få den att forma. Och där kan man komplettera med ett ställande tygeltag. Ett riktigt pangpass blev det!

Mamma & Palle idag!

Jag hoppade Ida, andra gången denna veckan. Jag red lite mer offensivt under dagens uppvärmning, jobbade mycket i en lite större galopp. Spelade mycket med tempot. Kändes riktigt bra! Bestämde mig för att jobba lite med linjerna som blev lite långa för oss när vi hoppade tidigare i veckan (läs veckans tidigare inlägg om ni inte hänger med). Genom att jag jobbade henne i en lite större galopp under framridningen så var det genast lite bättre. Ida kan landa lite nära hindret ibland, och det gjorde hon idag igen. Så jag var noga med att hon skulle kliva på framåt direkt. Dels så försökte jag att ha henne mer aktiv, jag kompletterade med att smacka och driva lite precis över hindret så att hon skulle ta sig för framåt direkt. Annars får jag liksom jaga ikapp det glappet hela vägen. Efter att vi sedan tagit linjerna ett par gånger så fick jag till och med sitta upp lite på slutet. Bra ridpass!

Publicerat iAllmäntHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *