Hoppa till innehåll

NÄSTAN TÅRTA

Tårtan var inte långt borta idag, men Ida var egentligen ganska fin på eftermiddagens öppen bana. Började med att hoppa på en 8-volt och hon var så fin. Levererade flera fina och rena byten när hon landade i fel galopp. Gav en riktigt lyxig känsla.

Hoppade sedan hela banan på lite lägre höjd. Blev aningens hastigt på linjerna. Avstånden var byggda i tävlingsgalopp, men vi behöver ett lite större ridhus för att kunna snurra igång galoppen så pass att vi bara kan följa på linjerna. Vi får inte långt på tävling, så inget jag lägger någon vidare vikt vid.

Valde sedan ut några hinder som jag fokuserade mer på, bland annat kombinationen. I samma veva tände vi även i taket då det började mörkna. Hon spände sig något de första sprången, men Ida brukar släppa saker fort så jag tänkte att vi kunde höja lite till. Men nej. Då tog det tvärstopp.

Att Ida stannar är extremt ovanligt, så jag sänkte direkt och lät henne rulla igenom kombinationen tre gånger på raken för att avdramatisera det hela. Efter det var hon sitt vanliga jag och avslutade med att hoppa riktigt fint, men jag lät hinderna stanna vid 120cm för att garantera henne en enkel resa. Det finns ingen mening med att chansa när man precis gått på en liten törn.

Inte det bästa ridpasset, men inte dåligt heller. Med facit i hand så skulle jag hoppat lite fler lägre hinder precis efter att vi tänt lamporna. Nöjd ändå! Hon är så himla fin vår häst.

Publicerat iAllmäntHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *