Hoppa till innehåll

GÅRDAGENS RIDPASS; Ida & Palle

Igår åkte jag & mamma till ridhuset med hästarna.

Mamma joggade Ida. Jag tyckte Ida såg riktigt bra ut. Så jag bad henne göra ett galoppombyte. Dels för att jag ville se om hon skulle byta rent med en annan ryttare, men också för att mamma skulle få känna ett förhoppningsvis rent galoppombyte. ”Men jag kan ju inte byta galopp”, sa mamma. ”Det kan du visst”, sa jag. Jag bad henne att göra ett byte till höger eftersom att det är det enkla varvet, men mamma uppfattade inte det utan började med att rida ett byte till vänster som är det svåra varvet, och jodå, ett rent byte. Sedan testade hon åt det andra hållet, och det var rent det med. Så duktiga! Vet inte vem jag ska ge mest cred, haha. Jag för att jag utbildat hästen, hästen för att den är grym, eller mamma som aldrig gjort några riktiga byten, haha.

Jag red Palle. Han har inte jobbat ordentligt på en månad. Han satt ju fast i manken i ca 2 veckor och jobbade inte bra på våra ridpass, och sedan fick han vila nästan 2 veckor efter att Mari lossat på honom. Han tyckte det var jobbigt att komma tillbaka till arbetet, men han var äntligen sig själv. Nu ska vi jobba oss tillbaka i form.

Jag galopperade mycket på honom igår. Red mycket innanför spåret och fokuserade på att få honom i balans och vara jämn på tyglarna. På det böjda spåret var han lite extra stel, så jag jobbade med att flytta honom på volten för att få honom att runda sig mer runt innerskänkeln. Kändes bra, nu är vi på G igen!

Publicerat iAllmäntHållidejHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *