Hoppa till innehÄll

💉

Torsdag förra veckan kom Lillan hem med ett sÄr precis ovanför knÀet. Inte sÀrskilt djupt, men ÀndÄ ett riktigt sÄr. Hon var inte svullen eller halt. Jag har nÀmnt det tidigare i bloggen.

Dagen efter var hon supersvullen över knÀet. Jag trodde dÄ att svullnaden kommit efter vad jag trodde var en spark.

Dagens efter det sÄ var hon svullen frÄn knÀet och bra bit uppÄt. AlltsÄ vÀldigt svullen. Vi fattade misstankar om att sÄret blivit infekterat, kanske lymfangit? DÄ körde jag pÄ med jodopax och vÄtvarmt omslag för att försöka fÄ ner svullnaden som var obehagligt stor.

PÄ 1,5 dygn fick jag ner svullnaden ordentligt, men plötsligt sa Lillan upp sig. Hon vÀgrade att lÄta mig göra nya omslag. Kort efter det sÄ började benet att svÀlla igen och dÄ var det slut pÄ det roliga. Jag ringde veterinÀren.

VeterinÀren konstaterade att jag gjort allt enligt konstens alla regler och att det nog gick att ha lite mer is i magen, men det var jag inte sÄ sugen pÄ sÄ jag bad henne att komma ut. VeterinÀren trodde precis som jag att det gÄtt bra med benet, rent krasst kanske det inte alls var en spark utan ett infekterat sÄr som orsakat den stora svullnaden. Hon fick vaccination mot stelkramp för sÀkerhets skull och metacam för att hjÀlpa henne pÄ traven.

Trots att benet svullnat upp lite eftersom att jag inte kunnat linda sÄ var vi ÀndÄ inte tillbaka pÄ ruta ett och veterinÀren trodde att det skulle gÄ bra sÄ lÀnge jag lyckades hÄlla flugor borta och ha henne i rörelse sÄ mycket som möjligt.

Detta var igÄr och sedan dess har det bara gÄtt framÄt, jag tyckte rent av att benet sÄg fint ut idag. Nu hoppas vi att det Àr under kontroll och att sÄret ska lÀka klart.

Publicerat iKĂ€llhults Spotless

Bli först att kommentera

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *