Hoppa till innehåll

PALLE; dagens öppen bana!

Jag & Ida skulle ju egentligen tävlat idag, men som ni vet så var hon hos equiterapeuten igår och ska ta det lite lugnt i några dagar till. Jag funderade först på att efteranmäla mig till en tävling med Palle, men sedan föll valet på att träna istället. Som tur var så hade Kinda Ryttarförening öppen bana, så vi begav oss dit. Jag fick dessutom sällskap av Johanna & Merry, mycket trevligt!

Uppvärmning.

Jag & Palle red inte banan i sin helhet idag utan fokuserade på långa anridningar. Vi låg och rullade på ett mindre antal hinder och tränade på grunderna. Dels för att jag vill fokusera och jobba med det, men också för att jag skulle få använda min känsla på hinder utan att ha andra hinder att förhålla mig till. Jag började med väldigt låga hinder och höjde sedan i några omgångar. Vi avslutade på ca 110-120 cm.

Palle var väldigt lugn idag. Det var enkelt att rida i rytmen. Jag sätter inte mycket ben på honom, utan jag låter honom jobba med hindret själv i lugn & ro. Han drog lite till höger i vissa språng. Om jag kommer i vänster galopp så slår han ibland om till höger galopp i frambenen precis innan hindret, speciellt om vi ska landa i höger galopp. Jag tror att han gör det av två anledningar, dels att han redan tänker att vi ska till höger, men också för att han tycker att det är lättare så. Han möter höger tygel bättre än vänster, så grundproblemet är att han behöver möta mer på vänster sida. När han slår om precis innan hindret så blir han också lite sned till höger. På slutet hoppade vi ett par lite högre språng, gissar på 120 cm och då var han faktiskt kvar även det sista språnget vilket resulterade i att han var helt rak trots att hindret var högre & krävde lite mer. Bingo!

Det kändes väldigt bra och i läget han är nu känner jag att vi enkelt kan ställas inför alla hindertyper, linjer och kombinationer som skulle kunna förekomma upp till 120 cm.

Duktiga hästar! Vi var båda mycket nöjda med dagens hoppning.
Publicerat iAllmäntHeart Paal

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *