Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; dagens tävling!

Sådär! Dag 1 på Anebys meeting avklarat idag. Ida startade en regional 120cm i 28 graders värme. 11 hinder, 13 språng. Hon var superfin. Rörde inte en bom. Felfri. Jag har sagt det innan, men jag säger det igen, vilken häst hon är! *Nyper mig i armen*.

Jag värmde upp ganska sparsamt med tanke på värmen. Ida påverkas mer av värme än t.ex. Palle.

Jag hade ett bra utgångsläge redan när jag tog tyglarna. Hon kändes mjuk och harmonisk. Fick henne inte riktigt så pass mycket på bakbenen som jag kan få annars, aningens matt. Men ingen fara på taket, galoppen var tillräckligt bra för 120cm ändå.

Fick en fortsatt bra känsla på framhoppningen. Distanserna satt som ett smäck. Hon var aningens avvaktande mot oxern. Hängde nog ihop med värmen, men hon hoppade den fortfarande otroligt väl. Men det gav mig informationen att jag på banan skulle se till att supporta lite mer än vad jag kanske vanligtvis gör.

Jag tyckte att dagens 120-klass kändes ganska stor. Kan vara så att det nästan alltid känns så för mig, haha. Dessutom avslutades den ganska långa banan med två kombinationer precis efter varandra. Det kändes som ett litet frågetecken med tanke på att hon var lite matt. Men det gick kanon! Både ork & styrka fanns där.

Tanken är att Ida åker tillbaka och hoppar ytterligare en 120cm imorgon. Det blir första gången hon hoppar så pass högt två dagar på raken. Palle startar på söndag.

Det var lite klurigt hur jag skulle lägga upp helgens starter faktiskt. Det fanns t.ex. 115cm imorgon. Palle har gått kanon och vi hade kunnat rida en 115cm. Valde ändå att anmäla till 100cm + 110cm på söndag istället. Vi behöver lite fler rundor i kroppen, och han behöver lite fler språng för att bli starkare. Just nu passar det oss att starta två klasser på samma dag. Hade vi startat 115cm så hade jag endast startat den klassen då jag ändå kan tycka att han borde gå ytterligare någon tävling eller träning innan han gör två starter på den höjden. Han verkade inte alls trött på den senaste tävlingen, men han har haft en långt uppehåll och har precis börjat tävla igen. Dessutom var 115cm redan imorgon, det hade betytt att Ida hade fått starta på fredagen och söndagen. Jag föredrar att starta två dagar efter varandra, även om det förmodligen inte spelar så jättestor roll.

Publicerat iHållidejTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *