Hoppa till innehåll

JIPPIE!

Trött och sliten pallrade jag mig upp tidigt idag. Undrade nästan varför jag valt att tävla två dagar i rad, haha. Trots att Palle var iväg igår så kändes han lugn och positiv. Han stod blickstilla när jag knoppade och gick ivrigt på transporten. Det gör han visserligen i princip alltid, men ändå. Det visade sig sedan bli ytterligare en lyckad tävlingsdag, båda hästarna placerade sig. Superkul!

Merry var först ut. Han är inte riktigt i form, så idag gick vi ner en klass så att han skulle få en lite smidigare resa igenom. LA:n är egentligen ganska smidig för honom med, det är främst den förvända galoppen som brister när han inte är stark nog. Han kändes fin! Finns lite att förbättra, som vanligt, men på det stora hela ett trevligt program. Ritten resulterade i 67% och en tredjeplats! Det var riktigt roligt att rida honom idag.

Domarens kommentar: ”Mjukt ridet, fina vägar på en trevlig häst som ligger stadigt i handen. Önskar mer energi, framförallt i galoppen.”

Palle var nästa häst ut. Jag red fram ganska sparsamt vilket jag även gjorde på Merry. Palle tävlade ju igår så jag ville inte rida onödigt mycket. Bara rida honom varm. Utgångsläget räcker till en LB, så jag sitter inte jobbar honom särskilt mycket. Inne på banan tände han till och blev lite hög i nacken stundtals, men inga större missar. Åter igen ett trevligt program. Vi belönades med 68% och red in på en andraplats! Placerad i alla 8 starter han gjort i år, vilken häst. Så glad!!!

Domarens kommentar: ”Mjukt och noggrant ridet på en trevlig häst som bjuder framåt. Blir lite höglöpen i formen så jobba vidare med eftergiften i innersidan.”

Jag håller med om domarens bedömning och kommentarer. Det var precis så jag upplevde det också. Ingen utav hästarna fick något betyg under 6, och de båda fick en 8 var. Mycket 7:or.

Dagens skörd!

Det blev lite gott och blandat till pris idag. Rosett, plakett och en hink fylld med lite allt möjligt. Det mesta kommer nog till användning. Andra gången på kort tid som jag fick lädervård, påminner mig om att jag verkligen borde putsa lite utrustning snart. Först & främst behöver jag plocka i ordning lite, det blir alltid stökigt när jag är iväg flera dagar. Jag får se om jag orkar ta tag i det idag!

Mer bilder från igår och idag kommer.

Publicerat iExtrahästarHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *