Hoppa till innehåll

HÅLLIDEJ; måndagens ridpass!

Jag red Ida i måndags. Förra veckan var hon magiskt fin. Gjorde rena galoppombyten åt båda håll!!! Jag & Palle påbörjade ju bytesträning innan han blev halt, men det var väldigt svårt för honom eftersom han bytt ett efter i bak i hela hans liv. Däremot var det väldigt bra träning för mig, även om jag själv är ovan vid byten så har jag flera strategier och en gnutta erfarenhet från de gånger vi gjorde det med Palle. Det ger utdelning nu!

I måndags gjorde jag dock inga byten. Istället red jag mycket utav de linjer där jag ridit byten utan att byta. När man tränat på något lite mer så laddar de lätt upp. De vill såklart göra det som de tror förväntas av dem.

Hon laddade lite, men slappnade snart av och fortsatte bara okomplicerat galoppera på de linjer där vi lagt bytena. Klapp & beröm. Bara slappna av och rida i rytmen. Bra ridpass!

Publicerat iHållidej

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *