Hoppa till innehåll

PALLE; mer om dagens tävling! *FILM*

Nu kommer det lite mer material från tävlingen idag. Hoppas att ni tycker det är roligt! Idag red vi alltså 100cm & 110cm. Dubbelt felfri i båda klasserna vilket resulterade i en vinst och en andraplats! Palle har nu gjort 5 starter iår och varit placerad i samtliga, varav 2 vinster!

Framridning inför första klassen, 100cm.

Ovan ser ni rundan från 100cm. Tänkte att jag skulle ta er igenom den lite snabbt. Bra galopp och distans mot första hindret. Jag tror att han blir lite överraskad i språnget. Det verkar som att det är då han upptäcker att det är en oxer. Han får liksom plötsligt sträcka lite på sig. Vi flyter sedan okomplicerat på och hoppar hinder nummer 2 & 3. En linje med 6 galoppsprång. Jättefin där. Vi vänder sedan upp mot hinder nummer 4, en kombination. Jättefin igen.

Sedan kommer hinder nummer 5 & 6. En linje igen. 6 galoppsprång här också. Han hoppar inte riktigt lika fint på denna linje, men jag tycker att vi gör det bra! Dags för de två sista hinderna i grundomgången. Hinder nummer 7 & 8. Det var en inmätt distans, men jag stegade den inte. Red på känslan som resulterade i 8 galoppsprång.

Sedan börjar omhoppningen som inleds med nummer 9 & 10. En linje med 5 galoppsprång. Kändes toppen. Efter det vänstersväng tillbaka mot hinder nummer 11, kombinationen. Omhoppningen avslutades sedan med hinder 12 & 13 som var en linje med 6 galoppsprång. Min tanke var att skära ned vägarna något, rida på de galoppsprång som det ”ska” vara samtidigt som jag låter honom flyta på i svängarna. Jag & Palle gör sällan galna vägar eller gasar oss runt. Vi vinner ofta på att han är jäkligt snabb efter hinder om det behövs och att jag låter honom flyta i svängarna.

Jag är supernöjd med rundan!

Pigg Palle efter ärevarv!

Rosettbilder – check!

Efter 100cm var det dags att ladda om inför 110cm. Han kändes lika fin på framhoppningen som han gjort till klassen innan!

Framhoppning inför 110cm.

Repeterar banan..

Snart vår tur!

Jag är riktigt nöjd med 110-klassen också. Han var toppenfin igen. Han gjorde mitt jobb enkelt och precis som i föregående klass så höll han stenkoll på sina hovar. Han nuddade inte enda hinder i någon utav klasserna. Bäst!

Dags för prisutdelning igen!

Och såklart en rosettbild med båda rosetterna, haha!
Publicerat iHeart PaalTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *