Hoppa till innehåll

MERRY; dagens tävling!

Jag tror inte att jag nämnt det, men jag & Merry har faktiskt varit på tävling idag! Vi red en LA:3 på 64%, precis utanför placering. Han har haft en liten förkylning, så han har vilat mycket och varit hemma de senaste veckorna. Det är en bit kvar innan han är där han kan vara, men vi tog dagens klass som träning och vi behöver träna på att tävla med.

Jag hade verkligen fullt upp med honom, han går igång på alla cylindrar på tävling. Han vill hålla kolla på allt & alla samtidigt som han vill visa upp sig. Han lyssnar väldigt väl, men han släpper inte igenom ryggen så mycket som jag önskar. Det var lite ”hej & hå” på framridningen, väl inne på banan så använde han sin energi bättre och vi presenterade en städad ritt. Han är alltid som bäst inne på banan. Några uppenbara brister i formen på grund utav att han inte är fullt igång, men ändå ett respektabelt program. Ett bra utgångsläge!

Domarens kommentar: ”Mjukt ridet på fin häst! Behöver något mer energi & bärighet för högre betyg. Lycka till!

Jag håller med domaren, det ska bli roligt att visa upp oss när vi är i form sedan. Vi fick åtminstone inget betyg under 6, så ett fullt godkänt program.

Publicerat iExtrahästarTävling

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *