Hoppa till innehåll

ETT GENOMBROTT!

Jag & Lillan nådde ett genombrott idag! Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att vi haft en liten dipp. Jag var redo för att backa bandet, men istället kunde vi ta det steget längre. Idag gick det bättre än någonsin.

Hon vill gärna falla in mot mitten när jag rider och tidigare har hon blivit lite rädd när jag försöker att styra ut henne mot spåret. Hon är inte rädd för att min hand rör sig, utan för att hon är i obalans och dessutom ska gå åt det håll som är svårt för henne. Och då jäktar hon iväg.

Idag var hon i balans på ett helt annat sätt och för första gången så kände jag att vi hade en riktig kontakt/kommunikation även uppsuttet där vi löste allt tillsammans. Hon förstod vad jag menade. När hon dessutom tappade balansen och föll in så bröt hon själv av till skritt, och det tycker jag är jättebra. Jag vill alltid främja att hästen själv väljer att ”oj, här blev det knasigt, jag saktar in och lyssnar på min ryttare” än att ”oj, här blev det knasigt, bäst att springa jättefort så kanske det löser sig”.

Hon är pigg och vill gärna trava. Det kommer nog alltid vara så, hon har ganska kort skritt och travar gärna. Hon börjar takta/trava utan att jag bett om det, men idag kunde jag lägga till lite ben och säga ”varsågod” eller ”vänta” och hon var helt med på det. Hon hade riktigt härlig bjudning och hennes vilja att börja trava kom ifrån att hon börjar lära sig det och vill göra mig glad, inte för att hon tappar balansen och ramlar framstupa.

Så idag är vi jättenöjda helt enkelt. Hon kommer att få ytterligare en liten vila nu under januari, men annars så kommer vi fortsätta som vi gjort. Sakta men säkert, nästan mer för min skull än hennes. Inridning är ju inte min grej och jag behöver verkligen ta en sak i taget. Och det får vara så. Jag vill vara noggrann med varje steg och bygga en stadig grund. Det som tar längre tid att bygga upp står stadigare, det finns alltid ett trappsteg att backa till.

Bokat in henne på ytterligare en löshoppning i slutet av denna månad också, det ser vi fram emot!

Publicerat iKällhults Spotless

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *