Hoppa till innehåll

VAD GILLAR JAG?

Många har en typ utav häst som de föredrar. Vissa gillar snabba, långsamma, heta, små, stora och så vidare. Jag kan säga att jag hellre har en liten häst eftersom att det är smidigare, men när det kommer till ridningen spelar det egentligen ingen roll om hästen är stor eller liten, snabb eller långsam.

Nu kanske ni tror att typ av häst inte spelar någon roll för mig, men jodå, det spelar otroligt stor roll. Det finns en egenskap som jag vill ha och prioriterar före allt annat, och det är ett bra huvud. När andra föredrar en fräsig häst så föredrar jag en ”snäll & tråkig”. Jag uppskattar verkligen en lugn & trevlig häst. Ni får missförstå mig rätt när jag använder ordet snäll, självklart är alla hästar snälla. Det finns inga elaka hästar, men ni förstår vad jag menar.

Vi skapar och formar våra egna hästar till väldigt stor del, men ett bra temperament i grunden och en passande personlighet till som jag vill göra med mina hästar är en förutsättning för att det ska bli så roligt som möjligt. Både för mig och hästen. Kan man träna och ha roligt med sin häst så kommer man alltid längre än vad man tror. Tror jag. Därför väljer jag hellre en häst som jag genast känner kommer bli rolig att jobba med snarare än: ”Om vi får ordning på den så blir den riktigt bra”. Det finns proffs och duktiga amatörer till sådana hästar, men det är inget som jag vill ha själv.

Publicerat iPersonligt/Åsikter

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *